Pages

Followers

Thursday, 13 February 2014

menu lunch today...

bening sayuran
laksa
alhamdulillah..kenyang sudah

berakhir sudah semuanya.....

mari kita hapuskan segala bukti yang ada
video
maaf lah pada yang tertouching
maaf lah pada yang terasa hotttt jer
semua ni tak disengajakan..
sekarang saya dah hapuskan segala nya..

Wednesday, 12 February 2014

terima kasih daun keladi....

bulan januari dan februari adalah hari happy2 untuk my1st & my2nd
sbb birthday dorang selang sebulan je kan...
so kalau dapat hadiah tu..berpakej2  lah untuk dua2 sekali..
tapi ada gak yang bulan Ogos ni.....pun dapat serentak...
TQ mamaCt bagi hadiah nie....
senyum dipagi hari

rajin nyer sakinah....

sakinah a.k.a my2nd menag rajin budak nyer
kaki bodek pun iye...
sbb die suka lah...buat angkara
cari sebab suh mama marah kat dia..
hehhehee..tapi die jugak lah yang rajin tolong mama tau..
kebetulan mlm semlam aku nie lemah sangat...sbb selsema dan demam sikit lah..
so byk kan baring jugak lah...
sedaya upaya die nak tolong..
 jemur dalam rumah jer....jemur pun malam hari
sekali bgun pagi..semua nya dah kering...die jugak lah yang angkat..hehee

i makan u

saje kan....i memang tak pernah makan u
u nie..i nengok mcm i tak tau nak gayakan u macam mana
sekali pagi tadi i dah nampak u..elok jer.....terlentang kat situ..
so menu lunch i today......i makan u lah kan
i dah mekup u cantek2
video
u tergolek2 dalam tu

i dah ready nak telan u
bismilahirrohmanirohim....nyum..nyum....snap2 gambo sikit..nak tayang kat 'group diet kelaut'
hahhahhahahhaa..........akhirnya...


v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
licin sudah
alhamdulillah..
sedap gak u nie kan...
tapi i cuci u alakadar je....klu i sental u pakai asam jawa..sti u tak busuk kan..hahhaha
ok..next2..i nak makan u lagi...

itulah namanya i makan IKAN YU ..hehheheee


ada org tu kan....

ada org tu kan..g oneymoon
ada org tu kan....oneymoon kat Cameron Highlands
ada org tu kan g Cameron Highlands 3hari2malam....
ada org tu kan...jalan2 cari makan kat Cameron Highlands pakai peta..
org tu adalah....kawan aku lah..heheee....
comel je 2dua ni...

pose manja2 gitu..heee
berdua lebih tenang....
GPS

mandi manda kot...
semoga mereka berdua lebih cepat dikurniakan cahaya mata
semoga mereka berdua akan kekal sehingga kehujung nyawa
semoga mereka rasa setiap malam tu adalah malam jumaat....hahhhaaaaaa..adakah?

kau pergi jua....

masa aku buat entry nie , aku baru lepas menziarah rakan ku di hospital
Sue nama nya..org nyer lemah lembut jer...alhamdulillah...3 anak nya
masa aku menziarah  pada 30/10/2012 keadaan Sue memang sangat lemah
die pun tak menyangka demam dan sakit kepala yang berpanjangan
dia disahkan pengidap 'kanser darah' dah tahap ke3
herm........sedeh juga dengar cerita darinya..
banyak jugak nasihat die beri kat aku..
aku pun ada lah sedikit sebnayk bagi kata2 perangsang dan penguat semangat...
Sue ni org Banting...asben die org Pahang..(asben die yang kwan dan sebaya  aku sebenrnya )
die akan menjadi penghuni tetap HBTAR..sbb perlu rawatan yang sepenuh nya dgn kimo lagi
masa kau jumpe die tu..rambut die dah mulai berguguran
memang sangat tidak bermaya.....

tapi lama sudah aku tak bertanya kabar..sbb nye no hset dietelah bertukar..
huhuuuuuuuhuuuu...sedey sgt....
aku dapat khabar berita yang yang mengejutkan...
Sue telah kembali kerahmatullah pada 11 feb 2014 (meninggal dlm tidur dirumahnya)

alahai....dugaan untuk si suami mendidik manah yang ditinggalkan oleh arwah
anak2 mereka lebih kurang PPG klu tak silap aku...
insyaalah lah..andai ada kelapangan akan aku datang menziarahi anak2 yang ditingglkan..


semoga roh arwah ditempatkan dengan golongan org2 yang beriman..amin
al-fatihah...


bagaimanalah nasib anak2 beliau..membesar tanpa kasih nya ibu...
si suami tak berteman untuk bergurau senda
tapi apa pun..hidup harus diteruskan...
insyallah..tuhan akan merahmati mereka semua...

Monday, 10 February 2014

taiping with love..

lama sgt tak  balik kampung
last balik tentu2 lah...time raya haritu
selebih nyer..myB je balik seorang
bukan tak nak balik..tapi sbb budet menjadi punca
sbb masa menjadi masalah
sbb bersebab lah...
tutup je kan..

salah kan longkang je lah....

mcm2 hal...

ape pu terletak pada tanggapan memasing...sekolah my1st tu......
my1st baru darjah 1
alhamdulillah....semua nya ok2 jer..

adakah benar?

layak kah aku? hheheee

aku memang suke masak kan....

tajuk tak hengat..hehee
tapi memang ye lah..aku klu de kelapangan..suke je masak2 nie
hehee...terutamanya...sabtu ahad lah kan
hari2 biase agak liat lah disuruh masak..
huhuuuuu......sbb utama kekangan masa kan..
bahan-bahan nyer..tau tak aku nak buat ape nie?
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

berseri2 chesskut aku nie..heeee
lepas settle chesskut..aku wat chezzy ball pulak..huhuu
sikit je lagik nie....
jadi lah mkn 4 branak..heee
nie untuk aku lah kan...cukup !!!!
lepas tu....de lagik projek mkn2 sepanjang hari....kopok oh kopok..
nie pun sedap wey..
best nyer kalu dpt tidur lepas kenyag perut ...mcm my3rd nie
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
lena kan..
hari minggu yang santai....duk umah sampai lebam
dah puas merayap semlm nyer kan...

apepuntakboleyyy

anak lah anak...tidur dlm ekon pun tak pakai baju..huhu
penyeri hari2 dikala mama balik work....dorang ni lah setia menanti

sup dan sup sahaja.....

hari2 di pantry sepanjang bulan Feb nie....aku bersup sahaja
lobak putih + kentang
lobak putih + shitake + kentang +bayam
memang best pulak mkn mcm nie je....harap2 cepat lah aku kurang kan berat KG aku nie
yessss 'katakan tidak pada nasi' hehheheee

pelik tapi sedap

masam manis pedas
kita yang mkan die..ape2 pun boley...

cadar pengantin..

kisah telah berlalu...7 tahun yang lepas..dan kini ianya kembali
saje amik mood kemas bilik..
kisah berlalu 12 tahun yang lepas kepunyaan myBFF malataro
pudar sudah..tapi masih boley digunakan
tu kisah cadar2 dulu2...cadar2 sekarang adalah yang terbaik jugak
ada RM semua pun boleh kan..
real je kan..buah nyer tu

satu hari 4 majlis pengantin.....

sabtu baru ni....diet aku adalah kelaut wey..
bayang kan 1 hari hadiri 4 majlis pengantin..
memang terbaik lah..
sampai rumah yang ke4...just minum air n makn kuih jer..
sampai rumah..perut pun sebu jer..huuu
terkejut kot perut ni..tetibe sakan kena sumbat
selalu2 tu dikit2 je kan...
dimulakan serapan pagi
serapan gak..mee goreng daging
ayam masak lemak daun salam
lunch di umah pengantin kambing bakar+ayam bakar+acar+cendol...sgt SEDAP weyyyy
cuci mulut nyer enak kan..
kuih muih sebagai penyeri tekak...hahaaa
mehun sup untul last menu..hihiiiiii
lepas makan semua tu..perut pul fulll..janji 'katakan tidak pada nasi' hahahhaa
Kapar - Banting - Rantau Panjang - Meru
malm balik semua dah pejam....
weekend PPG ajak tidur di ruang tamu
sementara dorang dah pejamkan mata..mak nyer ni yang
sgt kekeyangngan tak boleh pulak nak lelapkan mata
so bz melipat lah...bz tukar langsir lah..bz tukar cadar lah...
last nye,,pukul 3am baru dpt pejamkan mata...
berbunjut2 wey..lipatan aku nie...

hadiah untuk Saqinah..

rentetan majlis hari lahir Saqinah yang dah berlalu dgn jayanya
alhamdulillah.....dpt lah juga serba sedikit kumpul hadiah dr sedare2 yang dekat
punyer lah suke kan...
terima kasih semua
jam pink memang fevret tu

senyum lebor lah besday gurl nie...

belacan sedap..

sedap..
belacan pun nak tayang ke wey...
suke hati aku ler....ini belog aku kan...
hahhahaa..belacan pemberian kawan ku...sangat lah lazat dibuat sambal
terima kasih....kak lala ...

kasut mu bukan kasut ku..

suke tau..melaram kasut2 org nie...
officemate aku ni anak dare..so kasut pelbagai lah kan
yang tukang melaram aku le.r.
hehee....saiz kasut kami adalah sama..
lawa kan..
montok wey...
brape inci nie?
huhuuu.....nak klu beli memang tak lah kan...so melaram je lah hak org..huhuuu
teringin kot...tapi......

selfie...

asyik tuan rumah je kan nak tayang raut wajah
pe kata kali ni myKancil pulak nak selfie..huhuuuu
sayang nie
kancil nie dah lama aku pakai
sejak aku mule kerja di Panasonic (zaman anak dara)
sampai lah aku dah ada 3 org anak dara pulak..
byk jasa nie..
Kedah pun sampai..Johor pun sampai....
sekarang jalan dekat2 je kan...sbb dah agak tak sehat sangat....
insyallah akan dibuat pintasan jantung tak lama lagi nie...
moga2 myKancil tabah menghadapi dugaan kami semua...hehee..

atas permintaan PPG

sejak menjak aku jarang makan n masak nie
sian nyer PPG lah jadi mangsa..hehheee..
masak atas pemintaan sahaja!!!
paling2 aku masak nasi putih...
PPG pun makan nyer simple2 jer..
telur mata n kicap
tak pun mee goreng kicap..
myB pulak mkn je apa yang aku sediakan tanpa byk  soal..huhuu
sesekali tu boley lah....
3 set kiddie untuk 5 org....
sedang leka menikmati
sedap sgt ekkkkk..
nie pun buat atas permintaa...febret PPG
puashati..dpt berketul2 wey...
sekali sekali boley lah...
PPG
dorang nie klu suke sesuatu menu tu..repert seminggu pun xpe..
masak atas permintaan sahaja kan..huhuuu..