Pages

Followers

Tuesday, 31 December 2013

coretan penghujung 2013

beberapa jam je lagi akan tibanya tahun 2014
untuk 2013 ni byk jugak cerita yang aku coretkan disini
sekadar untuk tatapan sendiri dan kwn2 yang sudi membaca
ianya agak simple but aku suke sbb itu aku yang lalui
memag sgt aku tak terrer nak mengarang kot kan
tapi untuk aku..aku faham..heee..
ape pun dairy umum ini adalah untuk sekadar suka2 jer..
hehheehhhhihihhhahaahaha

sesi orentasi 2014

date 30hb dec 2013 adalah merupakan hari orentasi untuk pelajar baru
dan hari untuk mendengar taklimat bagi ibu bapa
so dengan jayanya aku meyiapkan my1st untuk menghadiri orentasi buat kali pertamanya
rambut tak sikat lagi tu..hihiiii
muke layu jer....
aku amik cuti khusus untuk my1st
temankan dan bagi semangat untk my1st
taklimat bermula pukul 8.00pagi
alhamdulillah..semua nya berjalan lancar

ramai lah ibu bapa yang meluangkan masa disini
ada 208org murid darjah 1 untuk tahun 2014
semua murid darjah 1 ada 6 kelas
semua kelas terletak ditingkat bawah
1 Alamanda
nak duk depan.....katanya
dr apa yang cikgu2 tu gtau..
minggu depan akan diadakan ujian saringan untuk mengetahui perkembangan murid
insyallah semua nya berjalan dgn jayanya



persediaan untuk my1st

lagi beberapa hari je my1st nak masuk sekolah keb.
so semua keperluan dah ready sejak 3-4 bulan yang lepas
last2 ni cume untuk jahit2 lencana
balut2 buku
gosok2 baju yang dah terkumpul tu
lama tak buat kerja ni
tunjuk skill menjahit pulak
lepas settle semua tu....sesi nak menggosok baju pulak
ada 6 helai baju kurung sek keb/sek agama untuk my1st
ada 10 helai baju kurung tadika untuk my2nd & my3rd
gosok sambil suke2 hati

cuti-cuti ke PANGKOR

destinasi kami

hehee.....lama dah cerita jalan-jalan nie
tapi baru ade masa dan peluang nak update'cerita kami g jalan-jalan ke pangkor
date 23-24 dec 2013 aku g sane
lama dah idamkan..tapi baru dapat pergi with PPG
last g masa bebujang a.k.a anak dare tu kan..
aku book tempat tidur kat Purnama Beach Resort
memang best lah duk kat sini
ada pool yang sesuai untuk mak-mak n anak-anak nya
bilik pun..agak memuaskan..bersih....
sampaikan PPG langsung xnak g mandi ke pantai
asyik nak mandi pool jer...
ajak naik boat ke pualu n snokling pun dak dilayan kan nyer
hurm....anak...ohww...la anak....sabau jer mak engkau ni
udah nyer.....pulak tu..aku ni tengah cuti mandi panati or mandi pool...rugi woooo
kena g lagi ni....mana kan puas klu dah g pantai tak mandi kan

kami
turun kereta PInk naik van PINK pulak
kami nginap disni
ada pool kekanak
ada pool dewasa
ada pantai yang bersih
kalau dapat villa yang depan pool nie..lagik best kan..
percutian yang singkat tapi seronok
insyallah andai ada peluang ,kami nak g lagik
sape nak itotttttt?


virus apakah ini?

sian kot kan
my3rd punyer kaki lah tu
tak pasti virus
tapi anak kepada sepupu aku pun ade kena gak virus mcm nie tapi kat area perut/lelipat perot
pastu die g rujuk kat HBTAR...dokter pakar kata ni virus biasa untuk kekanak
cara dokter tu buat.....just cucuk bijik2 tu....lepas darah tu....lap dgn kain bersih pastu buh cream
herm....aku mcm leh buat jer....
buh cream yang aku pakaikan jugak
tapi beza nyer..aku sapu jer..tanpa nak cucuk bijik2 tu dulu..klu dah cucuk,.baru lah cream tu masuk ke dalam virus tu...kata nya lah kan..
rm23.90
cream ni adalah mujarab..aku dah gunakan untuk tiub yang ke2
harap2 lah...semua nya baik2 aja..

aku dan makanan..

1st time masak udang kara
kesukaan tuan rumah

shushi ni..permintaan tinggi dari PPG
roti tisu
segala nya makanan.....aku suka makan

memasing..

leka
rasa nyaman je klu time dorang leka mcm nie
takde riuh rendah
takde gaduh2
takde sepah2
takde rebut2

tapi ade time gak..nak leka2 nie..bukan suka2 jer..
klu time study..kena lah stop segala bagi urusan leka-leka ni kan..
math
B.I
my3rd dgn kerja nyer yg tak sudah-sudah
klu time nak lena ..PPG ni memang xkire tempat..asalkan ngantuk jer...
lelap je lah dimana saja die berada, dlm apa jua situasi pun..

my3rd lena balik dr rumah pengantin
terlentok sudah..
ini macam pun boley...klu diambik iphone....die sedar tu..
cukup makan cukup kenyang cukup main cukup segala bagai
die pun lena dgn aman nya...

program kembali kesekolah anjuran put3

date 22hb dec haritu
de progam kembali kesekolah untuk anak2 yang baru nak mulakan persekolahan sesi 2014
untuk yg baru nak MASUK SEKOLAH darjah 1 jer yer..hehehhee
de lah rezeki untuk my1st kan
alhamdulillah....rezeki
lokasi nyer di Giant Kota kemuning
dorang bagi cash voucher rm70
klu terlebih belanja..bayar sendiri yer..
pesta memilih pun bermula dgn jayanya
meriah nya mcm nak beli baju raya..
hehheee....sesekali rejeki dtg kan
aku amik baju + kain dari keluaran Canggih  kan....
kasut brand barbie gitu..tu yg dpt beg pink2 tu..ahahhaaa
sekali untuk my1st kena tambah rm12 jer ok lah kan..
rezeki kan.....

sesi teraphy poket

setiap hujung ke tengah bulan ke
klu dah byk brg dapur dah habis......kena lah g mencari kan
macam biasa lah...ke MYDIN USJ lah kan tempat aku melabur
hihiiiii....jom....
Add caption
bulan ni aku fokus kan byk beli makanan pulak
biasa makanan beli dikit2 jer....(sbb malas masak !!! )
la ni brg dapur/kering byk lagik stok..save lah sikit

kesian kat aku

hurm....kesian kot kat aku nie
ada keta....wiper tercampak/tercabut kat jalan raya
disebbkan kan kemalasan nak mencari wiper lah konon nyer....
dok biar je lah dgn harapan jgn lah hujan masa aku nak pergi dan balik kerja
punyer lah berharap kan...hahaa..
sekali tu.....tiba hari untuk berjimba2 wit myBff mala & keya
ditakdirkan petang tu hujan lorrr pulak....
sempat2 aku g menGIANT jap....nak kena gak cari wiper
main beli jer..tanpa usul periksa..tapi negok gak..sesuai tuk myBEV nie

hhii.....sekali nak pasang time tu dah hjan agak lebat..
tak lepas kooooo......udah nyer..dok tersadai lah kat kerusi sebelah tu...

akhirnya....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
mencanak jer!!

ape pun tak boley.....hahaaa...tapi sampai jugak kat rumah..alhamdulillah..


Wednesday, 18 December 2013

Mr.Mama

sekarang ni myB ngah berehat dari kebzan
so sesekali die akan menjadi mr.mama yang tegar
aktiviti bebas
PPG akan ikut mood dorang
klu nak manja2 dgn papa tu
kadang lansung tak mo ekna tinggal ngan papa
so dikesempatan papa rehat dr segala job nie..
myB leh lah take time menjaga/mengambil hati PPG nie
klu tak lah......PPG ni nak berkepittttt je dgn mama..huhuuu
lunch hour (abaikan tikar getah yang berlubang tu)
insyaalah rezeki ada dimana2....amin

majlis aqiqah & cukur jambul

15/12 , selepas majlis pertunangan mykezen tu
kami memenuhi undagan ke majlis aqiqah & cukur jambul
anak buah kepada kenalan kami di FB
kenalan di FB jer....dah 3 tahun terjalin perkenalan ini
sbb nyer...dah 3 kali raya kami dpt undagan ke majlis 'rumah terbuka'nya
alhamdulillah...
kenalan Fb wit myB
baby boy...-mak teringin nak..huhuuuu
aksi PPG dimeja makan
selesai majlis tu , kami pun beransur pulang
penat,letih semua ada
sbb kan sekarang ni cuaca agak terik
tapi alhamdulillah...MALAYSIA AMAN ....

bantuan mangsa banjir di kuantan

terima kasih pada yang sudi menderma
tinggi tu banjir nyer
musnah segala nya...

selamat bertunang my'kezen


15 Dec 2013 adalah hari pertunangan my kezen
die dapat org negeri sembilan
huhu.....penuh dgn adat katanya....
alhamdulillah..klu dah jodoh kan..tak kemana
pihak lelaki bagi bagi 7 dulang berbalas 9 dulang
yang sepecial nyer..dulang dari pihak perempuan semua nya makanan
memang meriah lah.......
antara nya
  1. sirih junjung (makanan gak kan , coz sireh itu akan dikunyah)
  2. kek ada 2 biji
  3. kacang jipang
  4. fruit tart
  5. puding/sumi
  6. coklat
  7. gula-gula
  8. halwa betik kering
  9. buah-buahan
hehheee...pemanis mulut lah kan.....semua nya suwet2 belaka
Cik Halimatul Saadiah Bte Sabudin
bila dulang2 bergabung..
alhamdulillah...semuanya selesai
insyallah bulan May 2013 akan berlangsung lah hari pernikahan mereka

makandam/cik ana tercinta

cerita pasal cuti sekolah ni
mula lah musim pengantin, musim bersunat, musim jalan2
tetibe lah aku ni terdetik nak belek2 fb aku ni...
selalu intai2 sikit2 kejap2 jer
tetibe pulak ...heheee...
video
ini Pn.Rohana Sabli
die ni makandam aku
memang hebat lah hasil kerja tangan die
memang terbaik lah...
tak sangka pulak sekarang ada job tambahan..hehheeee..
ape pun aku nak gak share hasil kerja tgn makandam aku nie
nie pic masa bertunang @ 4 feb 2006
pic masa nikah @ 10 june 2006
majlis bersanding rumah perempuan- selangor
bertandang rumah lelaki-taiping
setia aku dengan hasil kerja tangan cik ana nie
asben die , ada kelas memandu jugak
aku amik lesen kereta n motor pun dgn asben die..
hehee.....
ape pun...semoga cik ana & cik lan berbahagia hingga ke hujung nyawa..amin