Pages

Followers

Friday, 24 January 2014

tahniah...Damia

tahniah sayang.....mama rasa bebaloi kot dapat anak dara yang kuat lari..
semua kerja yang dibuat pantas (kadang2 lambat gak) ##malas##
lumba lari je lah yer..jangan lari rumah sudah...heheee
my1st ada request..sejak seminggu nie

hari selasa @ 21/2 : hari pengenalan padang kepada murid tahap 1
 -mama, today kakak penat sangat, so kakak tak nak study yer..kakak nak tidur awal-

hari rabu @ 22/2 : hari bermula nyer  latihan larian ria tahap 1
 -mama tau, tadi kakak lari dapat no 3, pastukan cikgu azman kata, sapa yang dapat
  no 1 sampai no 10 dapat hadiah, kakak nak lah dapat hadiah, kakak kan lari laju..heee.
  tapi kan mama, cikgu fitra suruh jangan lari laju2 sbb nak bag nana dpt no.1 ...erm...
  sape nana tu kakak? nana tu anak cikgu fitra..hahhahahhahaa yer patot....

hari khamis @23/2 : hari ke2 latihan larian ria tahap 1
 -kakak kena tidur kat rumah nenek, coz pagi esok dah bermula nya acara Rentas Desa @ Larian Ria
 
hari jumaat 24/2 : bermula nya kejohanan larian Ria 2014
 - mama..teka lah ..kakak dapat no brape lari tadi? erm.....menang ke kak?
   menang lah mama....kakak dapat hadiah..'mas putih' hehheeee
   nana dapat nombor brape pulak?.. die tak dpt nombor ape2 pun..heheeee


alhamdulilah lah kakak....asal kamu happy mama lagi happy....

jom bersukan

halamakkkkkk!!!!!!

sejak2 rasa berat badan ni rasa berattt jer.
moh lah kita mulakan bersukan sikit2..
kebetulan team office mate aku de gak layankan main badminton
seminggu sekali kita bakar lemak..
kadang ada gak aku skip...yer lah..PPG nak skul kan..camne naik main kerap kali
sewa court dr pukul 9pm till 11pm..puas main tu..
mak punyer ofkos warne pink kan..

Thursday, 23 January 2014

next kraftgn

1st step..
tak siap lagik nie....

touching pulak...

gambar lama nie..masa tahun 2010 dalam bulan september
mude lagi tu..ahaks..
gambar ni dok dlm laci kat keta aku jer..
sekali tu my3rd dok punggah n terjumpe lah..
die belek dan belek..tetibe die mcm sentap n diam jer..
tau2 mata macam berair jer..

mama: ngape anjer mama nie....sape buat?
mia&baby: eh..kita org tak usik die pun mama..die je mcm tu lepas nengok gambo tu
mama: gambar ape ?
adik ash : mama pegang bby sape ni.....anje kat mane masa nie?
mama: hurm........hahhahhahaa
mia&baby: hahhahhahahhahahhaaaa

baby dalam tu le adik ash kan..mama yg nak pujuk anje kan....
nak sedey ape.....huhhuu...anak oh..anak.....
belum ready nak ada adik lagik lah tu kan..jawab nye.r.hehee
kes...JELESSSSS

saje-saje jer..

aku ni masa zaman muda remaja..byk gak koleksi kasut2 tinggi nie
tak kira lah tinggi ke rendah ker..janji de gaji sti beli yang baru
udah nyer...lame2 kot hobi tu bertukar arah...trus hilang de telan nafsu..
hehheeehehee...mcm2 hal..
saje2 teman ngetes kasut hak org lain yer...bukan hak teman..
saje nak melaram tak bertempat...huuuu
sangat halusss kan

hhhehheee..

hahhahhahhahaa
like-like..
saje kan....buat nyer betul2..hhhahhaaa
nak gak tayang muke untuk 2014 nie
makcik oren...hahaa

hujung minggu kami

bila ada masa yang terluang
kami akan bersantai2 kemana saje yang kami setujui bersama nak g bersama
ok...tujuan kami saje nak beli brg dapur sikit
moh lah kite saje usha ke giant kota kemuning nie
pe barang yang de sale..katanyer...
sekali tu tersangkut pulak kat sini..
sesi perkenalan sesi kraftgn untuk anak2..
memang menarik..aku pun macam seronok.
kebetulan tu dgr2..die buat promosi katanyer....
pada yang mampu tu sila2 lah yer...
aku mampu yang free jer..heee...
free mengaler
lepas tu buat kraftgn nie...menarik kan..ni hasil my1st
ni hasil kerjatagn my2nd..
lepas sesi mewarna n berkraftgn nie..de sesi buat sabun pulak...Free je kan....
org pertama yang buat nie.....lepas tu..ramai...
hasil nyer...ada bau lavender kaler purple
ni pun bau lavender..tapi warne pink menjadi pilihan
aktiviti die memang best.....ade kelas yang ditawarkan..
dengar2 nyer...klu xde prmosi rm330..tapi sebab de promosi mendaftar..hanya rm130 klu tak silap makcik lah...
kalau ditanyer my3rd...sibuk sakan nak main kat playground jer......tentulah myB yg jaga...
aku pantau dak dua nie jer..
sila-sila pada yang berminat
sempat jugak aku menvideokan ape aktiviti dorang kat situ
video
video
memang enjoy..klu mama de rezeki lebih2..leh jugak mama daftarkan PPG kat sini..katanyer..hehhehhe

Suri & Izzat

sekarang ni..sejak my3rd dah masuk skeolah
kat rumah setiap pagi hanya tinggal dah 2org nie
die lah penanti setia duduk dengan nenek
dorang 2 ni lah yang pagi2 akan kerja kan nenek..
berjalan selagi belum puas....kalu dah puas..baru ajak masuk dlm rumah
hehhehee.....tapi sebelum mama g work....
meh amik gambo dulu...
macam serasi je kan
tapi bile dah bercakaran...
dorang dua ni lah yang menjadi kawan nenek bile kakak dan abg g sekolah

nak pakai tudng pulak..

setiap pagi di hari persekolahan
akan berteriak lah aku kejut kan PPG nie
dgn ragam memasing nak masuk ke bilik air
setiap pagi kena masak air panas (manual) 
yang akan mandi dulu mestilah my2nd ..sbb nanti die dpt lena kejap..bila dah siap pakai baju
sambil tu my1st g solat subuh...
yang mandi n siap paling lambat ..tentulah adik ash kan
byk hal n ragam nyer....nak masuk bilik air dah buat iklan kat dapur
pampers...untuk keselamatan..kadang TERRRRR jer..
berendam punyer lah lama..
bile dah siap...hheee
ikut dang die je..nak ikat rambut lagu mana
nak pakai tudung gaya mana..ikut suke die jer...layankan jer..
asalkan die nak kesekolah dgn jayanya...
ceria

bila mama ke 'pow'

bile PPG dah wat muke minta dimanja2
memang tak sampai hati tak tunaikan
tapi sape yang paling demand?
hurm...itu biasa sgt dah tu..ape pun...my2nd yang paling akan lebih..huuhuu

jadual waktu persekolah 2014

dulu masa sekolah2....rasa simple2 je mata pelajaran nyer
la ni byk dah perubahan yang berlaku..
damia punyer
DSV- Dunia Seni Visual a.k.a Pendidikan Seni
DS- Dunia Sains & Teknologi hurmmm...
DM- Dunia Muzik a.k.a Muzik

ni jadual waktu sekolah my1st
banyak jugak mata pelajaran yang bertambah..

ni krya punye
saje banding2 kan dgn sekolah anak pn.anoi pulak
harap2 lah anak2 zaman sekarang boleh cepat belajar dengan apa yang diajar..
terang kan lah hati anak2 kami..

projek kraftangan 3

bulan ni agak bz menyiapkan hasil kerja tgn ku ini
sampaikan dalm seminggu selambak kain2 yang tak berlipat
basuh tetap hari2..melipat tu sgt lah bercinta jugak lah

saje nak tayang...heheee
bahan2 nyer kena sediakan dulu
sesi tampal menampal bermula...
testing2 ..kain mana yang menarik
nie pun lawo gak kan....
dan hasil undian dari PPG....ini lah hasil terhasil tersiap nyer..bakul letak bby pulak..hehhhehee
kemasan kain sedang dilakukan
menarik tak?
simple dimple jer..
alhamdulillah....siap.....nextttt projek...on going...

suka suki kami

bile ade free2 jer..pasti de je plan yang kami buat
kami ni BFF semua suke jer wat plan last minit
takut2 klu wat betul2..de je yang tak menjadi
dapat kumpul mak2...anak2 pun lepas sakan berlari bermain kan
memang enjoy sgt2 lah klu dapat kumpul2 tu

memula janji dgn geng atromen nak g naik komuter ke arah port klng
bawak anak2 katanyer..baik train pukul 11am tu
kami geng Atromen..katenyer..
intai2 di jety pulau ketam
bila dah puas merayap kat jety tu...saje lah usha2 mana lagi nak g ni
nak makn tapi nak yang agak mampu,,sbb bawak anak2 yang jenis pemakan semua ni
so meh kite ke Uncle Jack meh..jgn lupe lah janji2 with group laks
dapat lah kami berkumpul lagik..
bile mak2 dah jumpe..anak2 pun sakan berkawan yer....

mak2 yang hepy2 jer
bile dah kenyang...nak lompat2 pulok...layannn
posing sakan
kami memang suke sgt sangat dengan aktiviti2 sihat mcm nie..
next time kami kumpul2 lagi yer....ape pun..mesti kena hari sabtu...sbb esok nyer leh rest lagi kan..
balik tu kena pukul 6pm...sbb nyer dah cukup time..heee
tadi masa g naik komuter....myB yg hantar ke stesen komuter
so nak balik ni myB lah kena amik kat padang jawa kan
sbb dari tadi dok numpang pn.mala kan..nak balik tak kan nak suh die hantar laks kan..
heheee...sebelum balik tu ...dok lepak kat kedai mkn umah mak pn.mala
dah kenyang...kita balik..mandi  dan tidur,...heee


kuih kasturi

tetibe my1st mintak buatkan kuih kacang
asalnyer ingat die tak suke
1 hari tu nenek nyer balik dr surau, bawak le 2bijik kuih kasturi tu
rebut2 laks makan nyer..sedap katanye...hurm.

meh sini mak ko buat dengan sungguh2 nie
senang jer..tapoi disebabkan permintaan kelapa tinggi..so kelapa kat kedai dah xde
hurm...xde kelapa pung xpe kan..jado jugok..
jadi lah beberape butir yang jadi
baki nyer
alhamdulillah..sedap tu..hehhee....
walaupun 1st time buat sendri kan....