Pages

Followers

Thursday, 10 July 2014

Rifqi demam

Atas faktor cuaca yang tak menentu, kejap hujan kejap panas terik, kejap berangin..tapi alhamdulillah..MALAYSIA tetap negara yang aman...amiin... Disebabkan faktor cuaca jugak lah ramai yang batuk ada yang selsema, tak tinggal yang demam, lagi teruk nyer jadi suspek denggi....huhu
untuk minggu nie je kes demam suspek denggi ada 3. Hurm..mereka tu berjiran...elok pulak myRifqi pun demam selsema, aku nengok pun mcm mengah jer nafas nya...sekali bawak g klinik , dokter suruh ke hospital untuk pemantauan yang lebih baik.
wajah-wajah org demam
sementara yang dirumah ni mereka mcm biasa. Tetap ceria dan meligat dgn jayanya.
izzat & suri

almari ladybug

saje nak penuh kan ruang yang memang sempit kan. Tapi aku agak memerlukan almari baju ni , sbb nyer aku suke gosok baju sekali harung untuk 5 hari untuk 3 anak. baju mak dan baju papa nyer duk kat ampai luar je lah.
comel kot kan..

mood raya dgn kasut raya

untuk raya puasa kali ni tema purple atas permintaan my1st dan dipersetujui oleh adik-adik nyer. Aku pun set kan jer. Jom g beli kain, nanti suruh mummy buatkan. Memasing nak melaram pakai jubah....hihiihiiii
nak design jubah mcm yang ada kat kedai tu..meh tayang sikit hasil kerja mummy nyer
nie baki buat seluar untuk PPG

Kasut nyer pulak di sponser oleh cikya tercinta. memang sangat-sangat lah meleret senyum nya. Aku pun xdang lagi nak pelawa beli kasut raya kan.
antara pilihan
layan...
memang lah design kasut mcm ni menjadi pilihan PPG. nak tengok jer die akan cari selipa/sandal ke tak? hahhahhaahhahaaa....PPG ni jenis aktivate lah sgt2..memang tak tahan lama2 pakai tumit2 mcm ni..hhhiiiii




al-fatihah




Add caption

adik beradik

sekitar tahun 1984an
kami 2000an
kami ada 4 bradik, tapi aku wit mySis ni adalah rapat , selang setahun pun beza kami. Kami sangat selesa bersama. Gaduh dan berselisihan pendapat itu harus lah ada kan. Tapi tak pernah pun kami bermasam muka sampai sehari...tapi tang myPPG ni memang payah ler..nak berdamai..tapi belum terlambat untuk aku lentur, aku contohkan kan aku dan mySis jer..sbb mereka membesar pun bersama 'Mummy' jugak. Tapi kejap je damai nyer..pasti akan bercakaran tak sampai 2-3 jam.


cinta hati saya(pic sekitar 2005)

menu harian kami

sedap kan bubur kosong macam ni
homemade 'tepung pelita'
asam pedas ikan sembilang..yummmmyyy

mengisi masa terluang

Aku ni tak suka membazir waktu dengan berleka-leka, pasti ada je aktiviti yang yang aku buat. Sebab nyer pun bile Sabtu Ahad baru lah aku tak bekerja kan, memang sangat lah aku manfaat kan bila cuti-cuti ni. Lama dah my1st suruh betulkan zip pencil box die, zip nyer dah rosak..die tak mintak beli baru, sbb sayang kot pencil box pemberian neksu nyer. Aku nengok kan pun just kerosakan kecil je kan. meh lah mak ko repair..heheee
siap....jimat jugak kan tak perlu beli baru...hihii
mengisi masa terluang

Wednesday, 9 July 2014

oh myPPG...

video

cerita nyer Frozen
memang Frozen jadi wajib tayang dalam sehari atau setiap weekend
janji mereka kat depan mata aku ni
kalau dah layan Frozen haruslah ada 'teater' kan
kali ni siap pakai kasut raya....cikya nyer belikan
memang semua sakan melaram dlm rumah..tapi aku tak kesah lah
ko nak sepah ke nak gaduh ke..ko tak merayap tak tentu pasal
lagi lah sekarang tengah musim penculikan kan
kadang tu kita tak jangka
musibah ada dimana-mana sahaja..
PPG akan keluar dr rumah bila mana aku jemur kain or sapu laman
tapi bile aku dok dalam ...jgn mimpi lah nak dok merayap keluar kan
hahhahhahaa

video

video atas ni masa berbuka at myMom house
acara mereka memang padat
sbb pelakon layar nyer pun ber3 je kan
kali ni nak bukak saloon pulak
layan lah PPG weyyy



cerianya my3rd

video

my3rd ni memang senang nak melelapkan mata
agak-agak die penat je.r.trus je pejam
tanpa susu ke bantal ker
janji dpt selelap lah org kata
heheee..ni tengah dok layan u-tube die pun pejam dgn jayanya
time makan memang selera

gambar sekolah tahun 2014 (4 tahun)
sibuk makan sibuk layan u-tube
sakan dgn tab baru hak sdn bhd kan
bergelap pun layan..