Pages

Followers

Wednesday, 1 January 2014

bermula lah.....sesi persekolah 2014

hari ini genap 2hb Jan 2014
sesi persekolah yang sebenar untuk my1st sudah bermula
sesi pagi sekolah agama Kafa Integrasi di Taman Kandis Permai - 1 Khadijah
untuk sekolah kebangsaan pulak....sesi petang -  1 Alamanda
untuk hari pertama ni...ibu bapa akan berpusu2 hantar n tunggu anak2 nyer disekolah
hari kedua maybe baru clear sikit kot....hheee
my1st akan naik bus sekolah nekT
harap2 semua berjalan dgn lancar...
amin
sepupu sepupu

kelas agama sesi pagi
time rehat
ujian Diagnostik untuk murid darjah 1
alhamdulillah
dari 1 Alamanda trus lompat ke 1 Reflesia
semoga Nur Damia Izafi menjadi pelajar yang tekun dan mendengar kata.
mama doakan kakak dr jauh ...

jom nengok eroplane

buku2 latihan semua settle dah dibalut
cume buku teks kan..baru dpt..so baru nak mulakan operasi membalut lah ni
harap2 semua nya berjalan lancar
today lepak2 rumah je lah.....sbb esok nak mula sekolah dah kan
klu keluar kang..takut penat lah...letih lah.. so dok umah je lah
huhuu...

tapi petang2 tu saje lah g jejalan jugak
saje nak lihat permandangan luar....
meh kite g nengok areoplane...
location kat subang jer
pakcik ni kurang siuman.....sakan die membebel pasal kapal terbang tu turun
tempat ni lama dah aku melepak untuk tengok kapal terbang
dari zaman bercinta sampailah makcik anak 3
dulu xde tempat duduk mcm ni..sekarang dah ada
siap ada tempat paking kereta lagi
tapi tak lah penuh sgt....silih berganti..
video
kerap kali gak ada yang lending....kire best lah...

alhamdulillah....2014

alhamdulillah...selamat datang 20114
semogadipjgkan usia ayah dan emakdan diberikan kesihatan yang baik
semoga segala-gala nya berjalan dgn lancar
semoga kehidupan ku bertambah sempurna
semoga kami sekeluarga dilindungi olehNYA
semoga selamat sejahtera alam ini
amin..amin..amin...
Teguh Mantap & Bersinar 2014



Tuesday, 31 December 2013

coretan penghujung 2013

beberapa jam je lagi akan tibanya tahun 2014
untuk 2013 ni byk jugak cerita yang aku coretkan disini
sekadar untuk tatapan sendiri dan kwn2 yang sudi membaca
ianya agak simple but aku suke sbb itu aku yang lalui
memag sgt aku tak terrer nak mengarang kot kan
tapi untuk aku..aku faham..heee..
ape pun dairy umum ini adalah untuk sekadar suka2 jer..
hehheehhhhihihhhahaahaha

sesi orentasi 2014

date 30hb dec 2013 adalah merupakan hari orentasi untuk pelajar baru
dan hari untuk mendengar taklimat bagi ibu bapa
so dengan jayanya aku meyiapkan my1st untuk menghadiri orentasi buat kali pertamanya
rambut tak sikat lagi tu..hihiiii
muke layu jer....
aku amik cuti khusus untuk my1st
temankan dan bagi semangat untk my1st
taklimat bermula pukul 8.00pagi
alhamdulillah..semua nya berjalan lancar

ramai lah ibu bapa yang meluangkan masa disini
ada 208org murid darjah 1 untuk tahun 2014
semua murid darjah 1 ada 6 kelas
semua kelas terletak ditingkat bawah
1 Alamanda
nak duk depan.....katanya
dr apa yang cikgu2 tu gtau..
minggu depan akan diadakan ujian saringan untuk mengetahui perkembangan murid
insyallah semua nya berjalan dgn jayanya



persediaan untuk my1st

lagi beberapa hari je my1st nak masuk sekolah keb.
so semua keperluan dah ready sejak 3-4 bulan yang lepas
last2 ni cume untuk jahit2 lencana
balut2 buku
gosok2 baju yang dah terkumpul tu
lama tak buat kerja ni
tunjuk skill menjahit pulak
lepas settle semua tu....sesi nak menggosok baju pulak
ada 6 helai baju kurung sek keb/sek agama untuk my1st
ada 10 helai baju kurung tadika untuk my2nd & my3rd
gosok sambil suke2 hati

cuti-cuti ke PANGKOR

destinasi kami

hehee.....lama dah cerita jalan-jalan nie
tapi baru ade masa dan peluang nak update'cerita kami g jalan-jalan ke pangkor
date 23-24 dec 2013 aku g sane
lama dah idamkan..tapi baru dapat pergi with PPG
last g masa bebujang a.k.a anak dare tu kan..
aku book tempat tidur kat Purnama Beach Resort
memang best lah duk kat sini
ada pool yang sesuai untuk mak-mak n anak-anak nya
bilik pun..agak memuaskan..bersih....
sampaikan PPG langsung xnak g mandi ke pantai
asyik nak mandi pool jer...
ajak naik boat ke pualu n snokling pun dak dilayan kan nyer
hurm....anak...ohww...la anak....sabau jer mak engkau ni
udah nyer.....pulak tu..aku ni tengah cuti mandi panati or mandi pool...rugi woooo
kena g lagi ni....mana kan puas klu dah g pantai tak mandi kan

kami
turun kereta PInk naik van PINK pulak
kami nginap disni
ada pool kekanak
ada pool dewasa
ada pantai yang bersih
kalau dapat villa yang depan pool nie..lagik best kan..
percutian yang singkat tapi seronok
insyallah andai ada peluang ,kami nak g lagik
sape nak itotttttt?


virus apakah ini?

sian kot kan
my3rd punyer kaki lah tu
tak pasti virus
tapi anak kepada sepupu aku pun ade kena gak virus mcm nie tapi kat area perut/lelipat perot
pastu die g rujuk kat HBTAR...dokter pakar kata ni virus biasa untuk kekanak
cara dokter tu buat.....just cucuk bijik2 tu....lepas darah tu....lap dgn kain bersih pastu buh cream
herm....aku mcm leh buat jer....
buh cream yang aku pakaikan jugak
tapi beza nyer..aku sapu jer..tanpa nak cucuk bijik2 tu dulu..klu dah cucuk,.baru lah cream tu masuk ke dalam virus tu...kata nya lah kan..
rm23.90
cream ni adalah mujarab..aku dah gunakan untuk tiub yang ke2
harap2 lah...semua nya baik2 aja..

aku dan makanan..

1st time masak udang kara
kesukaan tuan rumah

shushi ni..permintaan tinggi dari PPG
roti tisu
segala nya makanan.....aku suka makan

memasing..

leka
rasa nyaman je klu time dorang leka mcm nie
takde riuh rendah
takde gaduh2
takde sepah2
takde rebut2

tapi ade time gak..nak leka2 nie..bukan suka2 jer..
klu time study..kena lah stop segala bagi urusan leka-leka ni kan..
math
B.I
my3rd dgn kerja nyer yg tak sudah-sudah
klu time nak lena ..PPG ni memang xkire tempat..asalkan ngantuk jer...
lelap je lah dimana saja die berada, dlm apa jua situasi pun..

my3rd lena balik dr rumah pengantin
terlentok sudah..
ini macam pun boley...klu diambik iphone....die sedar tu..
cukup makan cukup kenyang cukup main cukup segala bagai
die pun lena dgn aman nya...

program kembali kesekolah anjuran put3

date 22hb dec haritu
de progam kembali kesekolah untuk anak2 yang baru nak mulakan persekolahan sesi 2014
untuk yg baru nak MASUK SEKOLAH darjah 1 jer yer..hehehhee
de lah rezeki untuk my1st kan
alhamdulillah....rezeki
lokasi nyer di Giant Kota kemuning
dorang bagi cash voucher rm70
klu terlebih belanja..bayar sendiri yer..
pesta memilih pun bermula dgn jayanya
meriah nya mcm nak beli baju raya..
hehheee....sesekali rejeki dtg kan
aku amik baju + kain dari keluaran Canggih  kan....
kasut brand barbie gitu..tu yg dpt beg pink2 tu..ahahhaaa
sekali untuk my1st kena tambah rm12 jer ok lah kan..
rezeki kan.....

sesi teraphy poket

setiap hujung ke tengah bulan ke
klu dah byk brg dapur dah habis......kena lah g mencari kan
macam biasa lah...ke MYDIN USJ lah kan tempat aku melabur
hihiiiii....jom....
Add caption
bulan ni aku fokus kan byk beli makanan pulak
biasa makanan beli dikit2 jer....(sbb malas masak !!! )
la ni brg dapur/kering byk lagik stok..save lah sikit

kesian kat aku

hurm....kesian kot kat aku nie
ada keta....wiper tercampak/tercabut kat jalan raya
disebbkan kan kemalasan nak mencari wiper lah konon nyer....
dok biar je lah dgn harapan jgn lah hujan masa aku nak pergi dan balik kerja
punyer lah berharap kan...hahaa..
sekali tu.....tiba hari untuk berjimba2 wit myBff mala & keya
ditakdirkan petang tu hujan lorrr pulak....
sempat2 aku g menGIANT jap....nak kena gak cari wiper
main beli jer..tanpa usul periksa..tapi negok gak..sesuai tuk myBEV nie

hhii.....sekali nak pasang time tu dah hjan agak lebat..
tak lepas kooooo......udah nyer..dok tersadai lah kat kerusi sebelah tu...

akhirnya....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
mencanak jer!!

ape pun tak boley.....hahaaa...tapi sampai jugak kat rumah..alhamdulillah..