Pages

Followers

Friday, 28 February 2014

catuan air..

katanyer....tapi aku tadah gak lah ..untuk persediaan awal..

berpilis..

masih mood demam,,on off kan panas nyer..
bile siang nampak agak okey...
tapi bile masuk mlm..herm..panas nyer panas wey.....
nak jugak berpilis
orang lain yang bersalin....die pun nak berpilis jugak...
Rifqi pun makin hari makin bijak..
berubah2 raut muka nyer..
habis kena gomol jer...
video

musim demam...

mula nya my1st yang demam..
sejak jumaat petang tu..balik2 dari sekolah jer badan dah dedar2
sabtu pun hangat gak..tapi die lawan
so far on off lah demam nyer
tapi aku still bagi mkn ubat lah kan..
sbb dah usia 7 tahun aku suggest yg pil
percubaan pertama kali nak telah...tak jadi
sbb termasuk dlm cwan semula pil nyer..hahahaaa
dah tu test kedua kali nyer..baru lepas masuk tekak
tu pun jenuh lah mendongak bagai..hihikk...

ahad , my1st demam gak..tapi gak kan jugak nak mengikut ke umah pengantin
die layan jer...ligat gak kdang tu..lupe kot die ngah demam

jom kondangan
isnin tu my1st pun still demam gak..so aku pun e/l lah
menemankan my1st termaduk my2nd dan my3rd pun tak g school...
malas kot..mama nak hantar n amik..hhihi...
msg2 dah kat cikgu2 dorang yang PPG cuti today

cuti tetap cuti lah kan..homework tetap perlu buat
my2nd ni adalah sgt lazy klu disuruh wat homework
byk no iklan nyer...sekali tu aku test lah suh buat no 1-100
sbb dulu my1st sakan lah ulang2 je 1-100 nie
siap terbalik kan pun die layan
sampai kat my2nd nie..hurm..agak slow..
macam iklan die buat...geram dah aku nie..
takpe..mama belanje aiskrim dulu yer....(selepas kena seketul)
aku ni adalah agak garang bab2 mcm nie
kena ikut peraturan gak...mana leh nak leka2 jer kan.
huhuu..sekali tu hari selasa nyer..my2nd pulak demam
hah...sudah...kena marah sampai demam kot...hihiiiii
udah nyer..meringkuk jer..
hok belah sane my1st...yng belah sini my2nd....berselubung je memasing
lepas mkn ubat..mintak duduk pulak.....
udah nyer...sampai hari jumaat lah baru my2nd nak ke sekolah
lepas die rasa kuat sikit kot badan tu
semalam hari khamis, my2nd g kelinik..dokter bg lah ubat demam dan ubat batuk
kalau tak baik lagi....kena g amik darah dan trus ke hospital..
hurm...mintak2 cepat lah baik...amin...

Thursday, 27 February 2014

ya allah......nasib baik kami....

BAHAYA !!!
memang bahaya....kami je yang tak perasan..
huhuuuuu.....

baju tulung...

my3rd : mama alini ,chekdu bagi anje baju tulung..
mama : wah...mane baju kulung nyer? meh mama tengok..
my3rd : jap yer..anje amik tat dalam beg setolah anje
            hah ni lah baju tulung nyer ....mama

mama: hah....bju tulung oh..tulung..oh tulung...
my3rd: tak nak tawan mama...hhuh!!!
mama : hahhahhaaa.......sian lah anjer ni pelat!!!
versi baju muslimah
sampai rumah , baru aku bukak plastik nyer
aku terkejut gak, ingat salah bagi..nape dapat seluar dgn baju kurung
ohhhhwww..rupenyer ala-ala bju muslimah...
hurm...muat ke nak oi.....saiz S nie..huhuuu

bertambah generasi kami..

my kezen..
swett jer kan...
tahniah untuk mykezen nie....telah mengandungkan cahaya mata yang pertama..

lepak kat rumah jer..

kan klu hujung minggu kalau tak ada aktiviti yang penting
kami akan lepak2 kat rumah jer
mcm2 aktiviti yang kami lakukan
paling byk yer adalah "mama lawan2 pitching dgn jiran sebelah" hahaaa
masak-makan-kemas-gosok baju-
menu serapan pagi
tenghari nyer kami g rumah pengantin kan..
so gantung kuali lah ..
petang tu kami lelepak kat rumah jer..

makan aiskrim
teman mama gosok baju
memang santai kami nie...malas dah nak pikir g jejalan ngah musim panas nie kan..

Presenting...cucu no.8

alhamdulillah..setelah  9 bulan menanti..
akhirnya..myAdikIpar telah selamat melahirkan generasi Salim's yang ke8

baby boy okey..i like sgt
huhuuu...berat 3.25kg
bersalin kat HBTAR
pada 22hb Feb 2014

muke fresh beberapa jam keluar dari 'oven'
keduanya selamat ....syukurrr
kebtulan pulak..tarik 22 feb tu adalah tarikh penerimaan BR1M kan..
memang rezeki lah...amin..
siap dah surat beranak nyer..


geng basikal saqinah

my2nd ni petang2 akan main basikal dengan geng2 die
sakan lah meronda 1 taman
huhu..yang aku risaukan kot2 lah tergesel dgn kereta org huhu..
tau2 org datang gtau jer kan..
huhuuuu
ni geng 6 tahun
serasi bersama
bila dah puas meronda dengan basikal
dorang akan ke taman maian pulak
sempat lah kadang tu my1st joint sekali main klu bus cepat sampai
memang seronok lah kan
tu lah pasal, bile sampai rumah semua dah kenyang kan...
tukar baju (alasan tak baik mandi malam) buat homework , solat ..cukup time trus pejam..
PPG ni memang melasak je selagi diaorang tak pejam mata..huhuuu..
pelbagai style...

jadual harian...

rutin harian waktu persekolahan/kerja aku berjalan seperti yang dirancang

6.00am - kena bgun dah

7.30am - keluar dari rumah , ke rumah myMom
            - hantar my3rd masuk tadika B
            - hantar my1st g sekolah agama
            - hantar my 2nd g tadika A
            - settle baju dan beg2 sekolah keb pulak...

8.00am -trus g office
           
8.30am - samapi dah  (kalau jalan tak jem)
           
5.30pm - keluar dari office kena ontime klu tak jem nak balim pulak

6.00pm - sampai dah kat umah myMom
             - melayan my3rd main kat taman bagai
             - loading barang untuk balik pulak
             - sambil tunggu bus my1st sampai

7.00pm - otw balik rumah , kena singgah makan dulu ( sbb malam tak masak !! )

8.30pm - sampai rumah , mandi2 ,
             - buat home work

10.00pm - mesti kena tidur.

gitu lah tugasan  harian untuk 5 hari yang padat.
sbb tu kalau dapat cuti sabtu ahad or cuti umum ..memang kami lepak kat rumah jer
sesi masak dan makan sampai kenyang...heeee