Pages

Followers

Wednesday, 15 January 2014

adik ash

video
sakan lah adik ash ni , meniru gaya cikgu nabila nya..
sungguh2 die membaca n menunjuk hahahhaa..
 layan kan jer..

nengok wayang

sebelum sekolah bermula hari tu
sempat lah bawak nenek n ucu g jejalan
kami ajak nenek nengok wayang
wayang mana tu..mana lagik
TGV di D'Mines
lama gak kami lepak kat sane
sampai dlm pukul 3.35ptg keluar balik dr situ dekat pukul 9.00 malam
popcorn die sedap
lepas nengok wayang tu...jalan2 jap
tak pasti kenapa posing mcm tu..huuhuu
memang puashati lah merayap kali ni
PPG suke lah...jalan bawak nenek n ucu..
sampai sakit2 kaki lah kan..hahhahaaa


Uncle Jack

bila Uncle Jack menjadi idaman
memang harus pekena seblum pulang kerumah
PPG amat lah suke kan
aku lagi ah sengih jer..
sbb takpayah kerah tenaga nak masak2 dimlm hari
balik2 rumah dah kenyang..mandi2 solat n trus study jer
kan mudah kan...
Uncle Jack Kota Kemuning
sedap katanya..
memang murah lah kan....
meh lah kita mencuba set hidangan Uncle Jack ni
setiap Giant ada jual
set nyer murah2 jer...mampu makan lah..hehee..

damia turn to 7

alhamdulillah...date 12 jan 2014
anak sulung aku dah genap 7 tahun

mama: selamat hari lahir kakak..
mia    : terima kasih mama
mama: kakak dah genap 7 tahun xboleh tinggal solat...kalu tinggal?
mia    : mama rotan.....tapi kalau kakak uzur macam  mama takpe kan?

hagak2 lah nak uzur kot kan........wahai anak lah anak..
celebrate demi celebrate kami raikan
ada kek..ada pulut kuning
terima kasih pada yang sudi belanja birthday girl nie
serapan pagi di jalan kebun
lepas tu nenek buatkan pulut kuning....TQ nenek
pandan layer kek....pun ada nyer..
yang ni potong kek ramai2 pada yang tarikh lahir jatuh bulan JAN
dan lagi..kek by mummy
alhamdulillah..walaupun penat melayan karenah my1st ni
tapi die happy banget..dapat gak byk hadiah nyer....
hadiah dari abg is
hadiah dari neksu
dan lagiiiii

dan pelbagai lagi hadiah yang my1st dapat
punyer lah jeles kan my2nd tu...hahhaaa...
video
di sudahi dgn video potong kek nie.
semoga menjadi kenangan di masa meningkat usia nyer damia
kerja nya melawa jer..

Tadika Kemas

cerita ni lama dah
tapi baru la ada mood nak cerita
cerita berdasarkan gambar
hahhhhaaa..itu aku suka
nak cerita pasal my2nd & my3rd pulak
dorang dua ni tadika kemas at myMom house
my2nd Tadika A klusus untuk pelajar 6 tahun
my3rd pulak kat Tadika B untuk pelajar yang berumur 4&5 tahun
alhamdulillah..dorang enjoy masa sesi persekolah
acara wajib sementara tunggu mama bersiap
adik ash nak g skoll
ada tanda nama lagi tu..
my2nd dah start  belajar
sbb kan aku sekolah kan my3rd supaya die dapat habiskan masa dgn kawan2
klu tak die nak suke2 je g sekolah jugak nanti
nasib baik lah cikgu nabila a.k.a cikgu tadika 5thun ada kekosongan untuk budak 4 tahun
harap2 die belajarlah meneroka dunia pembelajaran dgn jayanya

projek kraftangan 2

aku suke buat2 kerja kraf nie
lepas satu lepas satu ada je nak digubah nyer
kali ni bakul bedak untuk myAdik ipar yang bakal melahirkan bulan Feb nanti
antara bahan nya
macam belum cantik je kan
yeeeee siap!!
harap myAdik ipar suka kan nya..