Pages

Followers

Friday, 23 August 2013

cuti jaga myAnje

video

macam2 hal klu dah kat umah tapi

seronok gak cuti2 kat umah ni
cuti kena jaga my3rd kan, tapi alhamdulillah semua nya ok
dapat gak aku merehat kan mata
rehatkan minda
dan yg pasti.....dapt aku wat house cleaning..
dr atas ke bawah aku settlekan
de bibik yg kadang tengah rajin die tolong..
tengah rajin
tapi klu tengah tak boleh disuruh...
layan u-tube jer..

sesambil tu...boleh ler mak nyer nyetelkan yg bertimbun nie..
stok dari akhir ramadan sampai 13 syawal..lebam..
tapi memang nikmat lah duk umah nie.....mcm2 buleh dilakukan dengan aman
tapi klu dengar keluhan suri2 yg fulltime time..boring duk umah katanyer..
ape pun..tepuk dada..ikutsuke hati lah..

myAnje demam lah pulak

hari isnin tu myAnje a.k.a my3rd dah menunjukkan sintomp2 nak demam
ni yg wat mak nyer risau2 jer ni
sekali tengah mlm hari selasa tu...panas die dah sampai 38.8 hadoiiilah..
dengan gah nyer mak nyer bersengkang mata melayan
tapak kaki n tangan nyer sejuk sgt...sampai biru2..
aku n muB sakan panaskan
anje pun dah menggigil2 badan nyer...
sumbat ubat demam n ubat batuk...harap2 reda lah
ajak g mandi...
dah berkurangan ..alhamdulilah
risau tahap gaban aku.....harap2 tak lah jadi ape....
aku ajak borak..aku ajak tengok tv....
bogel tu....layan mr.bean layan i-tab
segala macam aku gunekan....
dr pukul 2.30pagi sampai pukul 7.00pagi my3rd tak tido
sekali tu dgn mak nyer pun sanggap nie...
tapi sbb kan my1st n my2nd nak g skul kan...hantar die g tadika pastu aku balik umah balik..sambung tidor

sesi baraan 1

asyik cerita pasal raya je kan
dah tengah semangat raya ni
syawal 30hari kan, so today2 cerita pasal raya

baraan atau g beraya ramai2 adalah seronok
yg wat riuhkan lagi dgn  gelak ketawa nangis bagai katelah anak2 ni
adah lepas sesi pusing 1 padang jawa
start pukul 12tengahari dah keluar umah
kita layan pic je lah..malas nak type pjg2...hehee

memulah berkumpul di umah salah satu myBFF, mala
suwettt je
lepas g umah mala..kite g umah ezet pulak...de mehun tomyam... :p
pose gedixx je kan
lepas ni kite serbu umah baizura pulak
sangat sempoi///
pastu g umah aiza..kat umah aiza menu mee goreng
ahli pun dah berkurangan..mood nak bergambo tu hilang..sbb dah penat kan...hehe
jom kite ke sec 17 pulak umah keya..
kat umah keya.mkan nasi..lauk kari ayam+sambal tempoyak..lazatttttttttttttt

lepas tu jom kite merayap ke jauh sikit....Saujana Putra
weeeee......meriah2..g mcm ni memang seronok
layan..
macam2 ragam
lama tak jumpe kan..
so memasing dah letih......esok hari nak mule sesi persekolahan pulak
sampi umah semua dah lemau..mandi n tidur....


jom jejalan beraya

sabtu lepas xde aktiviti yg berat2
so ada masa aku wat keputusan nak g beraya kat umah sedara2 yg duk pdg jawa
g wif myMom n PPGdpt lah 4 rumah
sekali tu kena balik dah..coz de tetamu dr jauh (penang)
my schoolmate ni...skrg duk kat penang
aku + zaza + nana
dorang ni twin...suke nengok....2-2 sama lawa
lepas borak2 amik2 gambo....die pun mintak izin nak pulang
so sampai jumpa lagi fren..

settle je..g penuhi jemputan open house laks kat kg.sg.kandis
sedap2 menu die..(ustaza ni pandai masak)
semua aku rasa..ada laksa...ada nasi lemak....ada nasi impit..
my2nd tak follow..coz die nak ngikut ucu nyer g beraya
so kurang sikit jeritan manja aku ni
heheee......dah tu g ekonsave laks..kata anak2 jagaan myMom nak beraya belah mlm
menu kew tiow goreng..
sekali rezeki lah mlm tu yg g beraya ke umah myMom.semua dpt raya
disbb kan aku jadi pembantu setia..so sampai lewat mlm lah aku dok umh mak
myB pun xde..out station ke sungai siput.so tidur umah mak je lah..
penat...tp seronok..baru meriah nyer beraya

Thursday, 22 August 2013

raya ke2 d chemor

raya ke2 bertolak pukul 11am
singah2 byk tempat gak
dengan jem nyer lagi...(jem jugak yer)
sampai chemor dah pukul 5.30petang
pulak tu mendung +hujan
dihidang laks...lemang dan rendang...
hadoiilah..malas nyer nak teruskan perjalanan..
jom lah kite tidur kat chemor dlu
esok raya ke3 baru balik kg
hhihhii...
ppg wit papa at raya ke2
wit mama laks..
sebelum balik ke taiping, kami g pusing2 kat umah sedara yg kat chemor dulu
ikut kan petang ke mlm jugak baru sampai ke taiping
hurm...penat..
mandi2...trus g raya lagi
kata raya kan..wat pe dok langut2 je..
so time to ziarah2 sedara mara itu wajib



rumah atok dah cantik vs hari raya

gambaran dari luar
ruang tamu
PPG sakan nak dok umah atok jer..
so raya tahun ni..kebetulan semua anak2 berkumpul di rumah baru atok
ramai pun xpe...sbb yag panjang kan..
meriah lah tahun nie..
tuan tanah yg tukang amik gambo...

raya pertama kat klang every tahun.. :)
so raya kedua kita balik taiping okey....
lepas baraan raya ke umah sedara terdekat
aku balik umah sibuk dengan tugasan mempaking baju..kata nak balik kg
mcm biasa lah ada 2 +1+1 beg
plan nak balik mlm rayanya
tp memasing xlarat bagai..so kite hold yer,,,pagi raya ke2 baru kita gerak

klu raya mesti ada hamper

rezeki sekali setiap tahun jgn ditolak
musuh jgn dicari-cari
untuk tahun ni SAMUDRA telah berjaya memperolehi lebih dari 10 buah hamper
so kita bahagi2 kan sama rata yer..
yg mana satu lah akan menjadi hak aku ni..hehee
dan kami dapat yg ni....

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
lumayan
meriah nyer kami dengan acara membuka hamper ni
acara setahun sekali kan
bukan dpt today2 pun
byk gak jajan yg buleh ku telan
terima kasih lah pada yang sudi memberi
alhamdulillah