Pages

Followers

Thursday, 10 October 2013

wit myBFF ...

kami kawan dari sekolah..
kami ni ade byk cerita klu dapat jumpe
cukup lah today2 ber whats up tak sudah2
de je cerita yang kami bual2kan
tak jemu2...tak  bosan2..
tapi sesakli sekala dapat jumpe live memang tak hingat!!!!
di sebabkan kebz an memasing...sesi port luck lama dah tak buat..
tepek gambar gedixxxx
kami serapan bersama
next port luck please.....

agak dah!!!

katanyer...
mcm sukar untuk ku percaya!!!
katakauuu....
klu mcm ni baru aku caya....huhu
beza nyer tak lama pun..dalam 2week jer pun.
nampak timbang yang atas tu saje nak amik hati aku ler tu..
.....sebelum-sebelum ni......

saguhati !!

dah 2hari dapat kol dr nombor yang tak ku tak kenali
sbb nyer tak berangkat..tu yang tak tahu sape
call back tapi enges..herm..siapalah kan..ke team astrok ke..team insuran ke...abaikan..
udah nyer..semalam ( 9/10 ) dalam pukul 11am, nombor tu call lagik

cine : hello, ini puan sumarni ke?
aku  : yup..saya pn.sumarni...ada apa yer?
cine : macam ni puan,saya dari team kimberly, puan ada menyertai Peraduan Meriah Balik Kampung kan?
aku : ada , kenapa yer? (dalam hati dah terbang2 kupu2 hye)
cine : tahniah puan, puan telah tersenarai dalam pemenang saguhati , tahniah..
aku : menang lagi : (alhamdulillah) saguhati..ok lah
cine : puan akan menerima belakan Huggies dry Pants selama sebulan
aku : ohw..sebulan yer..okey...
cine : saya nak conform kan balik alamat dan saiz yer puan..

begitulah kisah nyer......
ya allah....syurkur alhamdulillah......untung nasib merasa lah kemenangan walaupun saguhati kan....


Contest period:  1 Jul- 31 Jul 2013 

Prizes: 

  • Hadiah Pertama: Universal Studio Singapore 4H/3M untuk 4 orang bernilai RM12,000
  • Hadiah Kedua: Sunway Lagoon Resort 2H/1N untuk 4 orang bernilai  RM2,000
  • Hadiah Saguhati x 60: Bekalan Huggies Dry Pants untuk 1 bulan
sasaa
sa

mandi manda d'ulu yam

lama nyer nak update..tapi kenapa macam malas yer..
byk yang tertangguh nie
en3 ni pun dah lama nyer.
pasal kami bersuka suki di hulu yam
29/9 ritu.....hari ahad

lama dah PPG ngajak g swimming..tp papa bz kan
kena lah banyak kali tunda dan tunda degan berbagai alasan
dikesempatan myB tengah free2 dihujung bulan ni.
jom lah kite layan permintaan PPG ni
tempat ditu..Hulu Yam
kami bertolak pun agak lambat...dekat pukul 3ptg baru sampai
lepas gerimis kot..nampak semua pun dah nak beredar pulang
dah g sane..sti le kena bawak bekalan makanan kan.
kali ni bawak yang ready order jer..McD jadi pilihan
jom lah layan gambar2 dan video kami semua....
apa yang yang penting....kami enjoyyyyyyyyyyyy
suka g sini....landai jer..
sejukair nyer nie..dorang je tak tahu sejuk......
video

hee.....papa nyer memang suke wat cengitu kat PPG....nak bg kuat katanya..ke???
dorang pun suke je pulak tu..layan....tp klu yg over2 tu yng mak nyer ni trus pangkah...
video

sekali ada ikan ler.....seronok banget lah..ada kah dibelai mcm anak kucing..
udah nyer tercungap2 ler c anak ikan tu....mcm2 lah PPG nie..
apepun nak bg dorang hepy2 sakan
balik tu dah penat..semua pakat lena dalam kereta lagik
sampai umah semua pakat sedaq, mintak makan
nasib lah sudah tapau siap2 tadi..
makan-makan sesambil layan tv.....
tepat pukul 11.35 semua harus TIDORRRRRr...
esok kan sekolah.....

Monday, 7 October 2013

ayam bakar masmono

saje lah kanb..sesekali setiap bulan nak rasa menu yang lain dr biasa
katanya..heheeee...
kami ber4 telah menjengah kekedai ni terletak di seksyen 7 , shah alam
senag je cari nyer..
antara menu kami

aku makan bakso..heee
lazat2 menu nyer..esok2 boley repert...


akhirnya...aku dapat !!!

sebelum ni ada gak post..
lambat nyer nak sampai ape yang aku tunggu2 nie..
usha-usha dah kat pasaraya checkers harga nyer buleh tahan
harga adalah murah
intai2 gak kat pasaraya Hero ada gak pek yang baru ni..
agak mahal dari Chekers
so...tak nak lah beli kan..kata dapat stok bekalan 3 bulan kan..kan..kan..
walau lah adik ash dah nak 3 tahun lebih tahun..tapi aku masih perlukan khidmat pampes huggies
disebabkan keserasian nyer dan kekemasan pampers ni..
aku trus jatuh cinta untuk gunakan nyer sejak sekian lama
akhirnya today 7/10/13 aku dapat habuan nyer , apa yang telah dijanjikan oleh pihak pengurusan huggies

3 kotak x x 3beg
dalam tu ada 3 beg pampers bersaiz M60
so kira2 lah yer....huhuuuu...alhamdulillah...
adik ash kan tecik moleh jer..M dah ok dah...ok lah dari takde kan..kan..kan..
like....

fakta @ auta

hheeeee...... mata kecik ke mata sepet ek?

udah nyer yang naik kancil ni termasuk dalam golongan apakah?

budak praktikal

dah dekat nak masuk 3 bulan dah kat office aku de budak praktikal
huntung nyer dorang2 ni masuk sebulan sebelum puasa
so dapat rasa suasana berpuasa di offis SESB
dapat rasa gak bile SESB buat majlis berbuka puasa
tak lupe juga merasa 'duit raya' hehheee..mana leh terkecuali kan
baru lah adil
kali ni budak2 praktikal 2-2 lelaki
yg lepas 2-2 perempuan
ape2 pun kami memang serasi bersama
so majlis perpisahan kami sediakan beberapa menu untuk berserapan pagi
makanan adalah yang terbaek...
dan ada lah adengan ucapan yang sangat bermakna dar En.Bos untuk budak2 pratikal ni
video
ini lah salah satu oarng kuat diSESB

banyak cerita ni..

hai..hai..hai..
lama tak ngadap belog nie
harap2 aku tak lupe ape cerita yang nak dikongsikan bersama kekawan semua
rasa dah dekat 2minggu kan aku tak nulis hape2 dlm nie
macam biasa lah..kebz'an melanda dengan jayanya
pulak tu dengan 1minggu nyer yang tuan tanah rasa tak sedap badan
tapi sekarang alhamdulillah rasa taun tanah dah sehat sejahtera seadanya
nak jugak tepek wajah ayu2 gitu..
lepas touch up..yer ker?