Pages

Followers

Friday, 20 September 2013

mana nie? lama nyer nak sampai..

tunggu hadiah dari haggies nie..
yer lah kot kan..
die kol ritu 4 september
dah kata penghantaran akan dilakukan dlm masa 3-4minggu dari buat pengesahan alamat
ku menunggu ..ku menunggu dengan penuh sabar....

sambal goreng

myJiran ada bg tempeh dr kedai en.suami nyer
akk ni katanyer anak beranak tak penggemar tempeh
so rejeki aku lah yg sgt febret kan tempeh ni..
huhu...lazat weyyy...
aku gorang kan
aku kerepek kan
aku sambal gorengkan
semua nya dalam kuantity yg sedikit lah..
lepas la untuk kami 4 branak
memang kali pertama , pertama kali ni buat sambal goreng...
agak senang n rumit...!!!!
nampak lazat tak?

jom g taman

entry ni masa yang cuti 3 hari tu
sabtu-ahad-isni  adalah cuti Hari Malaysia
bak kata my1st...Malaysia nak sambut besday? kita dapat kek tak?
heheheee.....kebetulan myB pun outstation
so kami 4 branak lepak gedix santai lah dirumah saja
bile petang time go to taman ler kan..
klu tak......bengkak telinga dengar rintihan n ayatan power-an dr PPG
hahahhaaaayat sangat suke2 hati kan

video

ada team main layang2 macam ni...
terbaik lahhh bro...



jom beli brg dapur

entry ni lama dah
balik dr menghantar pengantin beberapa minggu yg lepas
rutin setiap bulan , kami akan buat lawatan sambil berbelanja ke Mydin usj
bagi aku..adalah amat berbaloi tau..
itu bagi PRNDAPAT AKU..korang macamana laks?
mesti memasing dengan pendapat memasing kan..
hehee..bulan ni lebih sikit velanje nyer...sbb beli baju sekolah rendah untuk my1st
sangat lengang kat tempat bju sekolah ni..sbb belum musim kan
klu dah musim..pasti padat !!!!
lepas penuh troli n sesi teraphy mata
masa untuk pulang lah pulak..
sempat lagi nak testing-testing kat sofa yg harga riban2 nie
hambik kau...
best lah mama...
sekali di ajak balik....buat dekkkk jer...
memang2 omak n abah engkaw tak mampu ler anak oitttt
hehheheheheeee...tapi klu de rM kan best...sume pun buleh kan..kan..kan...

mule2 dedar

adik ash nie..
memula dedar2 je badan die
setart dah hangat2 jer
malas mandi..katanyer sejuk
sekali petang semlm balik dr klinik gigi tu
mlm nyer trus demam panas
hurm...xda stok ubat dlm peti ais..
myB lah kena giat usaha mencari....
pukul 10.35 mlm dah setart dah...g 7-E..katanyer ubat xda..beli je cool fever..
hurm...alahai.....takmo ke cari kat tempat lain
pukul 12.35 mlm keluar lagi (sbb aku dah bebel) ..kena gak cari ubat untuk
turunkan suhu badan yang makin tinggi
muke adik ash pun dah pink2...jer
huhu....jauh kan lah segala yang tidak diingini
pukul 1.00am makan ubat
xlama tu baru die bersuara suh matikan lampu n pasang tv
demam kali ni payah laks nak lap2kan badan dgn kain basah
ajak mandi langsung xmo
aku ler...kena bijak pandai main2 tepek2 gitu asalkan badan nyer basah
huhu...tak lama tu 2-2 trus lena
my1st & my2nd dah sampai merata dah mimpinyer
sedar2 pagi kejutkan adik ash....(die suke tidur telangkup) hidung penuh darah kering
kat toto pun ada..hurm..panas dalam ni
lemau jer


rodtax BEV

ptg semlm myB & PPG datang pick up aku at office
sbb kan myBEV ngah cuti rehat..sbb rodtax telah meninggal..hehee
saje lah nak wat lambat2...
memula wat insurance dulu pastu g wat rodtax pulak
malas nak pakai runner...sbb nyer aku ni pelupe ya amat
sampaikan hilang geran kereta yang aku bawak ke office
lepas setahun nak renew baru ingat kan c geran kereta itu aku letak dimana
memang tak akan jumpe lah kan..hehee..
so kite ikut rentak2 yang telah direncanakan
memula g JPJ..isi form
amik nombor
nombor dipanggil ...siap..bayar rm50
dapat dah geran baru..hehheee..
settle



homemade ice cream

sesekali melayan buat menda2 yang berfaedah ni bagus gak
dah cube baru tau kan
asyik nak jalan mudah n pintas jer
huhu...semalam belek2 kat FB de resepi buat aiskerim hanya gune 4 barang
so simple n easy lah
semua bahan2 ada dah ,tinggal beli biskut oreo & ovellate

resepinye:-

1/2 tin/cawan susu pekat (ikut suka nak semanis mana)
1 1/2 cawan susu segar (aku gune perisa stobery sbb ada dlm stok)
1sudu kecik ovelatte & sedikit esen vanilla
beberapa keping biskut oreo (hancurkan)

pastu kesemua bahan2 kat atas tu kita blender sampai sebati
biskut tu masuk kan last lah...
pastu buh dalam bekas yang bertutup..simpan dalam peti sejuk beku...
esok pagi nyer leh mkn...yummy
Stobery Oreo
antara bahan2 nya

semangat..bgun2 tidur mak nyer buka peti ais..
jadi lah wey......agak lazat...hurm.....esok2 leh buat perisa lain pulak

kerang rebus

cerita2 pasal makan....
lama tak makan kerang rebus...
beli kerang tak byk pun..mkn anak beranak je
cecah sambal kicap

kena cabut jugak !!!

petang semlm akhirnya kami amik keputusan nak ke klinik jugak
setelah dipersetujui oleh yg empunya badan
sebelum ni nak g tapi xde pulak rawatan tuk kanak-kanak
jom kite masuk ke klinik gigi khairuddin
sebelum tu aku ade lah usha2 beberape tempat lain
tapi klinik ini jugak menjadi pilihan
saje nak menyenangkan korang usha masa rawatan die
klinik die baru (baru pindah dr bangunan lama)
ada surau bersih
ada toilet yang bersih
ada pembantu klinik yg peramah
ada dokter yang pandai amik hati..

meh layan gelagat my1st cabut gigi untuk pertama kalinya (gigi susu )
byk karenah gak
dokter just spry, sekali terasa laks oleh c damia
dah die mintak nak cuci mulut
ramai penonton time nie..heee
ok kite buh perisa lain yer.....suka banana tak? herm....layan...
dokter nyer pandai lah melayan karenah bebudak ni
video

that's my girl....Damia....(mamapapa nyer adalah penakut nak g jumpe doktor gigi)
kena bayar rm30sahaja
kena tulis date ni : 19.9.2013
agak nyer tengah kebas kot..huhuuuu
settle....alhamdulillah
alhamdulillah...mlm nie boley tidur lena tanpa ada rengekkan..huhuhuu


Thursday, 19 September 2013

nak cabut ke nak biar?

my1st ni dah 2week ngadu gigi nyer goyang
aku nengok n rasa baru goyang sikit
tapi sakit katanyer klu gigit ayam n nyusu
tapi kalu ok ... selera makan nyer
minggu semlm die tunjuk gigi die dah goyang sgt
tp suh aku yg cabut...herm....omak eee tak brani laks..
udah nyer mlm semalam die kabo..ada gigi kat belakangnyer...
gigi agak jarang
herm.....gitu lah gaya nyer
udah nyer aku plan nak g bawak ke kelinik gigi at sec 7
aku masuk lambat..my1st n my2nd pun masuk lambat lah ke tabika
sekali sampai2 jer..(tak le pulak aku nak kol dulu)
temujanji untuk kanak2 Rabu petang n Jumaat pagi
jadual rawatan


lama nyer...

lama nyer tak hapdet belong nie
keBZan melanda nie..
macam2 hal..
macam2 aktiviti..
nak type nak cerita dah lupe a.k.a malas
sesekali time ngah rajin...jela2 kan aku story..heeee