Pages

Followers

Wednesday, 18 December 2013

Mr.Mama

sekarang ni myB ngah berehat dari kebzan
so sesekali die akan menjadi mr.mama yang tegar
aktiviti bebas
PPG akan ikut mood dorang
klu nak manja2 dgn papa tu
kadang lansung tak mo ekna tinggal ngan papa
so dikesempatan papa rehat dr segala job nie..
myB leh lah take time menjaga/mengambil hati PPG nie
klu tak lah......PPG ni nak berkepittttt je dgn mama..huhuuu
lunch hour (abaikan tikar getah yang berlubang tu)
insyaalah rezeki ada dimana2....amin

majlis aqiqah & cukur jambul

15/12 , selepas majlis pertunangan mykezen tu
kami memenuhi undagan ke majlis aqiqah & cukur jambul
anak buah kepada kenalan kami di FB
kenalan di FB jer....dah 3 tahun terjalin perkenalan ini
sbb nyer...dah 3 kali raya kami dpt undagan ke majlis 'rumah terbuka'nya
alhamdulillah...
kenalan Fb wit myB
baby boy...-mak teringin nak..huhuuuu
aksi PPG dimeja makan
selesai majlis tu , kami pun beransur pulang
penat,letih semua ada
sbb kan sekarang ni cuaca agak terik
tapi alhamdulillah...MALAYSIA AMAN ....

bantuan mangsa banjir di kuantan

terima kasih pada yang sudi menderma
tinggi tu banjir nyer
musnah segala nya...

selamat bertunang my'kezen


15 Dec 2013 adalah hari pertunangan my kezen
die dapat org negeri sembilan
huhu.....penuh dgn adat katanya....
alhamdulillah..klu dah jodoh kan..tak kemana
pihak lelaki bagi bagi 7 dulang berbalas 9 dulang
yang sepecial nyer..dulang dari pihak perempuan semua nya makanan
memang meriah lah.......
antara nya
  1. sirih junjung (makanan gak kan , coz sireh itu akan dikunyah)
  2. kek ada 2 biji
  3. kacang jipang
  4. fruit tart
  5. puding/sumi
  6. coklat
  7. gula-gula
  8. halwa betik kering
  9. buah-buahan
hehheee...pemanis mulut lah kan.....semua nya suwet2 belaka
Cik Halimatul Saadiah Bte Sabudin
bila dulang2 bergabung..
alhamdulillah...semuanya selesai
insyallah bulan May 2013 akan berlangsung lah hari pernikahan mereka

makandam/cik ana tercinta

cerita pasal cuti sekolah ni
mula lah musim pengantin, musim bersunat, musim jalan2
tetibe lah aku ni terdetik nak belek2 fb aku ni...
selalu intai2 sikit2 kejap2 jer
tetibe pulak ...heheee...
video
ini Pn.Rohana Sabli
die ni makandam aku
memang hebat lah hasil kerja tangan die
memang terbaik lah...
tak sangka pulak sekarang ada job tambahan..hehheeee..
ape pun aku nak gak share hasil kerja tgn makandam aku nie
nie pic masa bertunang @ 4 feb 2006
pic masa nikah @ 10 june 2006
majlis bersanding rumah perempuan- selangor
bertandang rumah lelaki-taiping
setia aku dengan hasil kerja tangan cik ana nie
asben die , ada kelas memandu jugak
aku amik lesen kereta n motor pun dgn asben die..
hehee.....
ape pun...semoga cik ana & cik lan berbahagia hingga ke hujung nyawa..amin


Tuesday, 17 December 2013

nak kena cabut lagi

masa first time  dulu , my1st agak2 berani dalam takut
tapi die redha je sbb dah sakit sangat kot
gigi susu pertama yang nak dicabut dah settle
sekarang untuk kali ke2 pulak, gigi susu nyer mcm goyang tapi tak kuat
so..kali ni kita g klinik gigi biasa yer mama
ok jer nak oit...asal ko happy,,tak bising bile sakit nanti..huhu
video
kali ni mcm sakit je kot..hurm..aku pun tak brani yer..
kena ejection kat gusi..huhuuuu
lepas settle tu kebas kot..boleh pulak my1st cakap...
mama.....bibir kaka rasa besar sgt lah..mama nampak tak? hahhahaa

huhuuu....tahniah my1st...ko dah lalui semua ni
sekali dapat cabut..semua benda die nak mkn
excited kot...dah tak rasa sengal2 lagik..heeee

hari menderma darah


aku? macam belum berani kot..huhhuuuuu
(dah lepas dah..baru nak update)
persediaan seawal 8am
sambutan yang boleh tahan
aku mengambil tugasan dengan sukarela menjadi pegawai pendaftar
hehee....8am-2.00pm jer

jom kira duit raya 2013

disebabkan kemalasan dan ketidak ambilpedulikan
duit raya PPG belum sempat dikira pun
sehingga lah..masa nye , rasa dah cukup matang untuk disimpan lama2 kan
meh kita kire bersama2...
step by step
hasil yang memuaskan 
rezeki untuk merek ber3
sikit sama sikit yer PPG
meh kita menabung untuk hari dewasa...

bunga sabun tema 'warne warni'

sesuai tak?
tema bunga semua kaler putih
sabun lux putih
hasil nyer dapat lah sepohon nan rimbun
puding jelly pun mcm2 rasa

agak2 kena saman tak?

papa wit awex-awex

suri ohw suri

video
budak kecik ni suke mencabar diri sendiri, mkn nasi lemak with sambal sotong (tak pedas sgt pun)
hehheeee.....
video
dah tibe die buat muke selamber..jer.......asal aku kenyang yer..heeee

kumbang tanduk

elok jer diam kumbang ni
jumpe kumbang ni otw nak ke hot spring haritu...
punyer la suke c PPG ni dpt pegang2 dapat usap2
agak2 lah klu terbang..hihihiii
tetibe pulak mintak dibawak sekali masuk dlm kereta
daaa kumbang....semoga ko panjang umur kat bawah tu...

jalan-jalan ke Felda Residence Hot Spring


11 Dec 2013
seluruh negeri selangor dah di bag cuti
sempena 'Birthday of Sultan Selangor' .... DAULAT TUANKU
so warga Selangor leh jalan2 ke luar negeri yer..heee

warga taman kandis ada menganjurkan rombongan ke hot spring ni
aku hint2 kat myB..die kata ok je.r.
so...jom lah kita jejalan....dengar2 intai2 tempat nyer best..
yang bus bergerak seawal 8pagi
tapi ketapink gerak dah pukul 9pagi
hehee...udah tu berentu mkan dulu kat slim river
ngam masuk ke hot spring tu pukul 12.37tengahari..hehe
perjalanan yang santai jer..kami 5 branak
alhamdulillah..nampak dah tu
susur jalan 9km ni dikelilingi dgn tanama kelapa sawit-pokok getah
ada jugak pekan perkampungan dalam tu..
nampak aman jer...
nampak dah tu kan......

sampai jer parking dah byk yang penuh tapi still lah ada paking jugak
nun jauh disana ketapink itue...heheee
nak masuk ke dalam ni kena beli tiket masuk dulu
harga dah tertera
lepas beli tiket, setiap beg yang kami bawa akan di cek oleh polis bantuan
katanya segala air boleh dibawak masuk
cume nyer makanan yang berat2, roti,telor lah dgb
tapi aku bawak buah2 han jer....yess..lepas jer..heeee
lepas tu kite naik ketapi macam nie..
macam best jer..
myPPG
tak jauh pun sebenarnye nak kedalam ni
tapi penat gak kot...dah disediakan kemudahan kan....so kita gunakan sebaik nya
memasing dah excited dah memasing nak membasahkan badaan nie..
ni pool air sejuk@biasa
sementara tu meh kita ronda2 kat dalam tu..
dgr2 ada pelbagai kemudahan yang disediakan kat dalam tu
tempat merebus telor

menarik jugak...meh kita teruskan apa yang ada kat dalam tu
ada kolam merendam kaki ..
pelbagai tahap kepanasan nya
tahan dengan tak tahan je lah yer..
tapi sedap tu....rendam kaki kat sini
sedap jer..
Ada tempat pijak batu
ada jugakyang private mcm nie harga cek kat sini
yang datang naik bas dah beransur pulang seawal 6.30petang lagi
kami ni kan datag dengan kenderaan sendiri..so leka2 lah
PPG baru lah nak jelajah kepelbagai tempat
sbb kolam air sejuk nyer dah tutup..pukul 7petang tadi
hehee...baru lah die nak berendam di kolam air panas
ni dah pukul 8mlm
tepat pukul 8.30mlm..semua pun dah penat n lapar
memasing dah tak lalu nak berendam n berjalan
jom lah kita pulang nak oiiiitt...
kenangan indah lah kat sini , puashati dengan harga tiket rm12 dewasa dan rm10 untuk kanak2

balik tu kami isi peut dulu..
lepas tu masuk kereta semua nya pejam..
tau2 dah sampai rumah dekat pukul 11mlm..
heheee...esok? KERJA weyy...