Pages

Followers

Thursday, 7 August 2014

budjet pose model tak?

model botol susu
model kerusi
model botol susu jugak
model tudung
model cekak rambut
model mata bulat
model troli
kiss untuk semua

mari bersantai bersama....myPPG

my1st dgn tab nyer
my2nd & my3rd pun leka dgn tab nyer

agak aman jugak sebenarnya..bila dah ada sorang satu ni
tapi yang buat mak nyer hangin tu....ada kala nye saje nak cari pasal
yang ni main hak tu..hak tu main hak ni...sekali 'heng' atau btry 'kong'
memang akan sentap lah yang empunyer kan
udah nyer...bertekak bagai lah benda tu xleh charge kan
huhuu..time tu kesabaran amatlah diperlukan
bile memasing dah leka..mata pun layu..
dimulakan dgn sorang mintak susu
trus berjangkit dgn yang dua lagi tu..
susunan mengikut kedudukan
jangan tak caya yer..my1st still membotol dgn jayanya
tapi tak lah sekerap mcm my2nd & my3rd tu
huhuu....klu my3rd lagi lah pakej dah susu botol nak gak susu 'ngempeng' huhuuuu
bila dah dpt..memasing cari port balik lah kan

cover lah tu...
budjet model isap susu tu
ni jenis tak kesah..belasah jer
huhu..mama sayang korang ketat-ketat


Wednesday, 6 August 2014

happy birthday to myAnje

4 Ogos 2014
genap lah my3rd berusia 4 tahun
alhamdulillah ...senang bela budak ni
bg makan bg main bg susu bg ipad
diam lah dia
hahhahaaaaaaaaaaaa
request nak potong kek kat skul dgn kawan-kawan
ada jugak request beg jajan untuk kekawan nyer
kek frozen kek frozen kek frozen
suke sangat tau
kek ice cream ni tempah kat 4seasons
untuk goodies beg pulak kan..
jenuh nak pikir nak bg ape ek...
jom lah kita g cari yang mana kenan

cawan vs roti
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
cantik tak? habis pikir dah nie
esok nyer kebetulan hari pertama persekolah bermula
selepas seminggu cuti raya kan
hari Isnin pulak tu kan
so mood kelaut lah sangat....dgn bagun lambat nyer
besday gurl potong kek kat skul dgn papa
video

semoga anje menjadi anak yang berbakti kepada semua
amin
Anje Born day @4/8/2010

hamper raya di SESB

seperti tahun tahun yang sebelum sebelum nya
pengumpulan hamper dr yang sudi menaja
terima kasih daun keladi lain kali boleh bagi lagi
myBos
officemate
mereka dgn hamper memasing
bujang bujang suke dpt hemper
makcik anak 3 pun suke tau
kami kami je yang dpt berkumpul sebelum pejabat 
abg ijam , abg azha , bos zahari dan Deq Noor (DN) tak dpt joint
sbb ada yang dah balik kampung
ada yang g meeting

ape pun..Selamat Hari raya

hand made vs mesin jahit made

niat raya ni nak pakai jubah@blouse kami 4 branak
tema purple seperti yang diidamkan
bahan kain untuk jubah@blouse ni beli kat Jakel
beli yang murah murah jer
sbb nyer mySis yang nak tolong jahitkan
alhamdulillah....save ..tak gitu..
sedundun tak..ahaks..
ni semua mysis yang jahitkan
cume sembat bawah tu aku lah yg layan kan
sbb dah tak cukup masa die nak layan
last minit die jahit nie

untuk baju kurung pulak
aku beli bahan nyer kat nagoya...kain koten murah je
yg ni mySis cume tlg potong jer..yg jahit..adalah aku
aku jahit tgn yer..wah...bangga seh..
nampak tak usaha tangga kejayaan
baju kurung ni siap bertulang belut mata lalat
kurung pesak gantung
disebabkan aku ade minat gak nak menjahit...
aku usha-usha lah mesin yang terbengkalai
untuk kegunaan aku dimasa lapang
target nak mesin gune kaki je..tanpa motor tu kan

legend tak?
ni milik arwah nenek belah myDad
insyallah aku akan gunakan dengan sebaik mungkin...



cerita sebelum raya

malam last sebelum 2 hari lagi nak raya
kami geng makcik-makcik nie..saje lah nak lelepak kat padang shah alam
huh...aku mcm biasa lah..g 4 branak je
punyer lah byk kereta @jammed area PKNS,SACC Mall dan sekitar sekitar situ
huhuu...yang koosng nyer..masjid..kat padang pun clear jugak..hehee
maklumlah ..mereka tu nak melengkap kan persiapan raya sebelum pulang ke kampung memasing
kami...kami xde kampung so tak payah sibuk-sibuk..bile2 pun leh g beli belah
org takde kampung
siap berianai tau PPG nie

aku tu tenagh usaha bukak jelly sumi

ni je lah yang terkumpul
 balik tu atok suh cucu cucu nyer packing duit raya
memang mereka seronok lah kan
mlm tu kami tidur kat umah myMom...sbb myB g outstation

hihiii..

KLIA2 di raya ke3

entry yg lepas raya ke3 ..anak buah myB nikah kan
belah aku pulak..raya ke3 kami ke KLIA2 hantar adik aku nak ke Langkawi
lama dah book tiket ni..mereka g 3 branak je..
sedara adik ipar memang org Langkawi
so amik kesempatan jejalan dan ziarah sanak saudara lah kan
raya ke6 ..baru mereka balik sini
meh lah aku tolong tepek kan gambo Happy Family ni

best jugak tempat ni
ceria tak muke kami ..hehee
lapar pulak anak mama nie
menarik..
comel...
nengok mereka berseronok seronok kat Langkawi
macam teringin nak g lagi jer kat situ
teringin nak g ronda ke pulau pulau yang berhampiran pulak
naik boat...g mandi kat tasik dayang bunting
insyallah...nanti ada rezeki kita g lagi ye B

raya ke3

sepatut nya raya ke3 aku dah sampai di Taiping, Perak
tapi bila myB kata ...kita tak balik kampung raya ni
so..okey je lah
sbb nye..raya ke tu di kampung de majlis pernikahan anak buah belah myB
mereka post pic je lah sebagai penyeri
mek
mek ni duk kampung jer.. sebelum nie die pernah jadi baby sitter kat London , setahun jugak lah
cari pengalaman di rantaun..(jaga anak sedara die)
anyway...Tahniah mek..waktu sanding nanti mokcik balik taiping ek...

Random Pic Raya

Selamat hari raya semua..
mcm mana dgn sambutan raya ataupun hari kemenangan korang...
mesti memasing sibuk kan
posing-posing
selfie-selfie
makan-makan
minum-minum
borak-borak
kumpul duit raya sakan
hihi..dan mcm macam lah ragam raya
untuk aku pun terasa kemeriah sambutan setiap kali raya
raya kali ni tak balik kampung myB at taiping
save budjet kah
apakah..i tak pasti
tau nyer die kata tak perlu balik lah raya kali ni
kita balik hujung bulan je nanti..sbb de majlis perkahwinan anak buah nyer
dua bradik akan melangsung kan persandingan nyer
jom lah  belek-belek gambo aku dan family beraya 

Ramzi's family
Salim's family
baraan Generasi Kamsee
raya ke3 kami di KLIA2
menziarahi sanak saudara
besar kan beranda rumah dia

tapi memang enjoy lah kami sepanjang baraan bersama 3 family nie
1 hari kami beraya sakan
menziarahi sanak saudara yang berada di daerah Banting
alhamdulillah..
begitu lah cerita raya aku kali ni