Pages

Followers

Thursday, 4 September 2014

FullHouse in d'houz..

sekali sekala nak layan tekak
sup cendawan....sedap!!!

chicken grilled
strawberyshortcake...
sampai jumpa lagi
aktiviti sebulan sekali bak kata nyer
nak merasa mkn menu yg sedap sedap...
time kerja lah biasa nya kami akan mencuri waktu
sbb tak bawak PPG...nak kan ketenangan lah kata kau....hehee
kali ni kami terjah sebuah restoren yang agak popular gak ni
area Sunway Pyramid
huhu...memang mencabar nak kesana nie
dgn jalan padat nyer..paking pun agak mancabar kesabaran
tapi berkat kesungguhan kami....kami dah sampai jua akhirnya
Fullhouse Lifestyle Store And Cafe

sesekali pada yang nak mencube tu...
memang rekemen tempt ni lah
selamat mencuba

cerita kami di kampung part-3

part yang ke 3 ni aku nak tayang
keindahan semula jadi di kg Banggol Rendang, Taiping
air terjun...
air terjun ni terletak dikaki bukit gantang ..yerr ker ni? hehe
aku pun xpasti lah
tp klu org kg ke kebun memasing..balik tu mereka akan berehat di sekitar air terjun nie
PPG ni memang dah pebret kan klu dpt g mandi manda ni
memang hari hari ngajak ke Batu Besar nama tempt ni
selamat 4hri 3 mlm di sane
setiap hari wajib kami ke sane
ponteng rewang kejap..heee
kenderaan kami nak ke Batu Besar
kadang kami bawak salin...
kadang kami balik je dgn baju basah tu
ehheee..tp memang syokkk tau.
air die tak lah sejuk sgt...just nice lah
tapi menyegarkan
air tejun di kelilingi oleh kebun buahan
tapi kebun org lah...hhihiii...
seronok sgt kan
hurm...indah nye duduk kg
video

plan nak balik isnin mlm selasa
tapi dgr dgr info yang boleh dipercaya
jalan sgt jem
so..postpone lah balik pagi selasa nya
untuk PPG , mama dah request cuti kat ticer2 mereka
untuk mama jugak..dah apply awal awal kan..

ok  dahhh..jom balik Klang
sampai jumpe lagi


cerita kami di kampung part-2

seawal 8 pagi ..penduduk kg dah mai 
menu nyer simple jugak
takde pulak menu ayam merah...rendang daging...dalca...dsb
candy coner pun xde..hehee

menu untuk hari ahad pulak

nasi minyak (kawah)
nasi putih (kawah)
kari daging (no santan)
sambal tomato +perut lembu
ayam goreng
ulaman
sambal belacan

sedap sgt nie
memang lazat weyyy..
mana tak nyer..pelbagai ulaman yang terdapat disekeliling rumah jer
de lah kelompok makcik-makcik yang mencari ulaman yang fresh
huhuu...sangat kerjasama

tepat pukul 12.30pm
pengantin pun tiba
ada dua pasang
yg kakak nyer (hijau tua) dah nikah masa raya ke 3, haritu
adik nyer (biru cair) baru nikah mlm semlm

sama cantik sama padan
video



cerita kami di kampung - part 1

balik kampung hari jumaat lepas (29/8)
mlm sabtu tu kami bertolak ke Taiping
dalam pukul 9pm
sekali layan jem daaaa....
semua pun pakat pakat nak balik kampung kot
hihiiii...
sampai kat Kampung Banggol Rendang, Taiping  seawal 3am
bayangkan lama nyer perjalanan kami
huhu...dr highway ke jalan dalm
dr jalan dalam kami ke highway
tapi alhamdulillah...kami sampai jua akhirnya

sbb kami balik kg...

1- tak balik masa hari raya haritu 
2- ada kenduri kawen anak buah myB
3- nak menikmati keindahan alam semula jadi
4 - nak jalan jalan

sampai je..kami trus sambun tidooo lah kan
hihiii..penat ko....
siang sikit baru bagun
dpt lah aku merasai mcm mana suasana nak buat kenduri di kg
sbb seblum ni xde pun kenduri kawen yg terdekat

memang lain cara mereka menyediakan hidangan
menu pun lain kan
pembaziran!!! memang tak lah

menu mkn tengahri tu (mkn adik bradik katanya)
nasi putih
gulai ikan tongkol +bendi
ulam ulaman
sambal belacan
menyelerakan...ni pinggan aku...no nasi
petang nyer ade masak mehun goreng dan teh o
katanya untuk org kg yang dtg membantu
masak untuk menu malam
malam nyer ada jamuan makan sikit lepas acara nikah
menu mlm
nasi putih
gulai ikan masin+terung bulat
kerabu kerang
tumis kobis+hatihati ayam
ulaman
sambal belacan

menu simple je kan....sekali lauk mlm licin..
nasi pun kena masak lagi
aku..dpt mkn dgn kuah gulai jer..jadi lah....
so xde gambo..hehe

sempat jugak aku ngikut ke masjid
acara nikah bermula
anak buah myB pompuan
belah lelaki mai dr  Muazam Shah,Pahang

semoga kekal hingga ke syurga..amiin
Mydad & myMom pun dtg ke taiping jugak
sbb myDad suke jalan jalan nie
tidor semlm kat rumah kg
hehheee...

tunggu acara untuk esok pulak
org kg xmsk time mlm hari
mereka masak di awal subuh





sekolah ganti

sabtu ni ada sekolah ganti lagi
untuk my1st
semua murid diwajibkan hadir 
sesi pagi sahaja
baju sukan
my1st dah gtau awal-awal..
'mama..kaka nak g school tau sabtu nanti'
ok jer...
(tengah rajin kan, layan kan je)

macam macam hal

tarikh 4 september 2014
mcm mcm hal yang kebetulan nak jadi
layan..dgn sabar..
semoga aku tabah menghadapi nya

dah gtau kat PPG today kuar rumah awal
coz mama nak g isi minyak
mcm biasa....'ok mom'
seperti yang dijanjikan
memang lah awal sikit dr biasa

urusan hantar my1st & my3rd ke sekolah memasing settle
tinggal nak ke sekolah my2nd
nak bayar yuran bulanan
ok done semua..time mama pulak nak g work

aikkk....hadeh.....mana pulak kunci keta aku ni
target dlm handbag..handbag dlm kereta
nayaaa weyy..huhuu
dr pukul 8am-8.45am tak berjaya
de jugak yang sudi membantu menyelesaikan problem aku ni
tapi tak berjaya
sekali tu my2nd...menjerit dr pagar sekolah nyer
( rumah myMom depan sekolah my2nd je)

'mamaaaaaaaaaa..kunci kereta mama kat sekolah baby'

hadeh......aku bawak ler masa proses pembayaran yuran tdi nie
langsung aku tak ingat dan xnak g cari kat sekolah
mcm macam hal kot..hihii

sampai je kat office pulak....
tetibe sakit gigi menjelma
sakit yang mencengkam leher dan ke kepala
huhuuuu......ya allah...ringan kan lah dugaan ku hari ni
kumur kumur dgn air garam..agak kurang rasa ngilu nyer
semoga bertahan n makin beransur kurang sepanjang masa
amiin..