Pages

Followers

Tuesday, 23 December 2014

Jam Packed Pizza Hut

masa ade jual kat Groupon haritu
sempat lah aku meng 'clik'

berbaloi baloi..rm25

tapi add on lah sikit lagi..bagi genap untuk 5 org makan
so kenyang la kami ank branak..

selang beberapa hari .mkn pizza bersama family
mkn pulak bersama officemate di pizza tesco kayangan s.alam
hidangan yang kami terima sgt menghambarkan

comot dan tak hot....air je sedap..hihi
My officemate ni memang blogger tegar
so die hantar report ke HQ pizza..
memang mendapat lah kan
selamat menjamu selera..
ok bai


jom ke pawagam..

dah lama tak pergi menonton tv besaq
tv besaq tu..g nengok wayang lah kan
moh kite g ke Setia Walk, Puchong

lebih kurang lah...
nonton jugak lah cerita nyer

cerita tengah hot la ni 
Big Hero 6
pelakon pelakon terhandal..
cerita nyer best tau..
tak rugi g menonton ..sesuai untuk semua peringkat umur
masuk pukul  10.35 mlm..keluar...sndri mau ingat...hihiii

lepas habis tu..kami layan cite Madagascar Penguins pulak
sesekali berlibur..libur sakan lah kan

comey comey penguins ni
cite ni....best jugak..tp mak nye dah ngantuk..
tau tau..my1st kejut kan...."mama cite dah habis" 
hahhahaaa...
layan
sampai rumah dekat 3.30am...
lapo...jom cari makan dulu....lepas tu kita..
zzzzzzZZZZZZzzzzz

**harus tepek**
TQ so much !!!

Hello Kitty

aku tak lah penggemar sgt Hello Kitty ni
tp klu ade..sayang wey..sbbb kan..die cute sgt kan!!!
hihii

kereta tu hak org....sarung bantal tu je hak aku...hihiiii
ape pun...cun kan..
ade satu lagi Hello Kity hak org ni..aku tlg belikan je...hihii
beli kat Groupon

sebenarnya ini untuk saiz Queen..tpi die xde katil tu..Single lah katanyer....hihi
sekian cerita pasal Hello Kitty
ok bai...

ada brani !!!!

Saqinah Asyikin . Klang . 6 tahun

VS

Kristina Pimenova . Rusia . 6 tahun .



saje kan mak ko ni..takde kerja
anak org yng lawa nak bandingkan dgn anak aku yg cute tu..hihii
memang brani lah sgt..hihiiii

tp model budak ni..memang cute n cung habis lah....mcm mane nyer klu dah remaja nanti..







fokus..nak amik mood nak update ni...

hai hai hai..
byk cerita nak coretkan ni
tp agak kelam kabut dan emosi sikit kelaut
so  kena hold lah storymory yang nak di share kan ni....
ada masa ni....boleh lah nak coret mana yang ingat..
konfom tunggang langgang nyer cerita..hhaaa


mari kita mulakan satu satu..hhee
**cerita bedasarkan gambar**

Tuesday, 9 December 2014

tahniah my3rd

sekadar untuk simpanan tuan belog
lama dah cerita ni
tapi aku baru nak tayang..
hehheee..
sbb bz layan perasaan kan

saje nak cerita pasal my3rd ni
die ni klu suruh study memang byk iklan
tapi klu datang rajin nyer....
lepas math..nak ejaan..dah ejaan..ajak membaca pulak
dan ini lah hasilnya
pabila sekolah kan my3rd seawal 4 tahun
yeyyy..anje dpt hadiah..
anje dpt tiga hadiah...

1- pertandingan mewarna no.2
2- menulis jawi no.3
3. hafazan perempuan no.2

alhamdulillah....bebudak...dpt hadiah semangat tu nak school lagi tahun depan

Friday, 21 November 2014

aku sedang diuji....

tabahkan hati....

kuatkan semangat

amin

semoga aku tabah menghadapi semua dugaan dariMu
aku redha...aku hanya berserah padaMu
sesungguhnya Engkau Yang Maha & Mengetahui...
amin ya robbal alamin....

Tuesday, 18 November 2014

Hari Kecemerlangan 2014

tahun ni my2nd yang amik sijil
taman tadika untuk 3 tahun berturut turut
over kot kan..tadika sampai 3 tahun
udah memang die yg nak sangat sekolah kan
aku ok jer..
harap harap cemerlang lah dimasa hadapan...amin.
pada 8 nov 2014 bertempat di dewan bukit naga
majlis berlangsung
memang seronok melihat karenah bebudak ni
ada yang happy
ada yang nangis
ada yang muke letih
ada yang seronok sesaje
Tabika Kemas A Taman Kandis Permai

bila anak dara berselfie

pantang enset mama terletak
pasti ada saje yang gatai tgn nak menggodek sakan
berwassap lah
main game lah
nengok utube lah
berselfie tu jgn kabo ler....
siap buat video bagai....

bila tanyer tab korang mana?
habis batery mama..
apepuntakboley
mcm mcm pose ada...heheee

Rebonding time with ucu

mari berebonding wit PPG
ni pun sbb ucu yang buat kan
hehee..
my1st rambut die agak ikal dan tebal
my2nd rambut die lurus but nipis
my3rd pulak..sgt curl...

hehhee...so saje lah aku suh ucu nyer merebonding rambut dorang ni
meh aku tayang suke suke mereka

riang ria dimalam hari

hihi..... lurus sekejap je ni.
raut muke pun berubah kan..hihii
sesekali boleh lah layan kan peel dorang ni
asyik mama nak ketat je..kang dorang tensi pulak yer.
enjoy lah sgt kan...


Wednesday, 12 November 2014

takde jodoh...


ya allah.....lindungi lah hambamu yang lemah ini..amin...

"pada awalnya, semua orang bangga dengan pilihan nya. tapi pada akhirnya , tidak semua oarng setia pada pilihan nya "

huhuuu...mungkin bukan jodoh mereka " saat ia sedar bahawa yang dipilih mungkin tidak sepenuhnya seperti yang diimpikan "

bersabarlah wahai sahabat " kerana yang tersulit dalam kehidupan bukanlah memilih, tapi bertahan lah pada pilihan jalan yang terbaik"

semoga kau tabah mengharungi segala jua dengan ketabahan dan kesabaran

amin

Wednesday, 5 November 2014

1 Rafflesia

alhamdulillah
sekarang ni dah bulan November
lagi beberapa minggu je lagi akan masuk ke tahun 2015
my1st akan naik ke darjah 2
my2nd akan meningkat ke darjah 1
 result my1st
naik turun result nya
takpe lah nak...mia dah cube sedaya upaya kan
mama time ni ngah bz menyiapkan bunga telor..hihii
so jeling jeling je lah die study tu
intai result anak disini

untuk sekolah agama tu aku tak pasti lagi
sbb xde info dr ustazah..
untuk sekolah agama pulak..my1st dapat no.10
hurm...kena tingkatkan usaha lagi ni


anak dara vs anak bujang

anak dara
 vs

anak bujang

hihii...bagus kalu rajin mcm ni kan

Pak Li time..

kalau ada rezeki lebih..
sesekali meh kita pekena menu yang lazat lazat



sila menjamu mata yer....
hari Jumaat kan time lunch nyer lama..hihi
kami pun terjah lah  ke Pak Li di sec 13
menu nya aku tak ingat...nama apa
tp sape yang selalu selalu kesana
memang akan hafal lah nama menu itu..hihii

KAMI

unik kan...tak pasti berfungsi ke tak..hihi
sila sila bagi yang berhampiran..kat Sec 13 shah alam dah ada Pak Li Kopitiam

selamat pengantin baru Anne

semua bunga telor yang aku buat tu
atas tempahan dr seorang rakan sekolah
die akan mendirikan rumah tangga
alhamdulillah...sampai jodoh dia amin
semoga jodoh kekal hingga ke jannah



kami datang memeriahkan majlis

work station for bunga telor

dalam masa sebulan aku layan kan 3ratus batang bunga telur
weeeee.....sanggap
tapi aku minat...ngeluh sikit sikit je lah
bunga telur sabun
satu kepuasan
ada 3 jenis warna
satu biru muda
satu coklat tua
bunga crepe colourful 

semua tu mendatang kan rezeki


Happy Besday Iera 22thn

ceria potong kek ye
kek kali ni aku tempah dr kawan lama
sedap kek die ni
pandan layer cake
next next boleh oder lagi yer
ape pun...selamat hari lahir untuk iera
dulu..kecik kecik...halus je.r..
(suke makan pasir)
hihiiiiiiiii...bile dah besar..tinggi lebih dr aku ni ha
semoga tabah melayan karenah anak anak kami
semoga diperkuatkan jodoh bersama si dia
amin

princess elsa @my3rd

tengah menjadi trend sekarang ni
bebudak semua nak barangan Frozen
hurm....kenan gak..tp ikut kemampuan lah kan
myPPG konform lah tergolong kan
asalkan pink
my3rd sekarang ni makin membesar dgn jayanya
makin byk karenah makin byk hal
leka main game
posing bersama kakak bby
posing dgn kakak damia
leka ber inai
dan sekarang my3rd sedang bergiat usaha nak bwak basikal tanpa roda 3

video

layan....kuat semangat budak ni

bahagia di kelilingi oleh yang tercinta



senang hati balik kerja dikelilingi dgn gelak ketawa mereka ni
berkelahi ketawa berlari menangis
memang ceria hidupku

putu bamboo world

jalan jalan cr bahan untuk kraftangan
sekali tu ternampak satu gerai tu..
redup je ..
sekali tanyer..depa kata...tunggu 15 minit ye kak
kami baru masak ni
hurrmm...sbb dah nak sangat kan..ok..akk tggu ko masak
kami g berdua je haritu
sedap sgt ni...

rombongan tabika 2014


pada 16 oktober 2014
tabika my2nd & my3rd mengadakan sesi lawatan
seronok sgt lah kan mereka
nak g jalan-jalan
dgn kawan kawan naik bas lagi
aku? hihii....ikut lah..sbb aku ni AJK tabika kan
tugas aku hari tu....jd tukang amik gambo
meh tayang sikit..
berkumpul di tabika seawal 8am
muke muke ceria
teddy town
senyum.....
semua bebudak diberikan alatan untuk membuat teddy
memang kecoh lah
tak cukup kaki tgn ni nak melayan karenah mereka
tapi mereka enjoy..
aku dpt le 3 ekor teddy ni..hehee
 next...destination
makan time..
semua dah lemau..sbb dah time mkn
pemandu pelancong bawak kami di KFC The Mines
suke sgt le bebudak ni masuk pasaraya kan
pagi pagi dah masuk mall
lepas makan.....nak kemana pulak yer..

tengok tayangan..
tabika 6 tahun - my2nd
tabika 4&5 tahun - my3rd
last sekali.....lawatan ke kilang vitagen
tapi...xde gambo...sbb btry its finish....huhuuu
ni je yang sempat
ngam sampai ke tabika semula dlm pukul 5.30pm
perjalanan yang menyeronokkan bersama anak anak kecil
sampai jumpe lagi