Pages

Followers

Friday, 20 July 2018

genap 38 tahun..alhamdulillah.

assalamualaikum 2018
bertahun amik mood nak update blog. 
tak update tak best, sbb kat sini boleh review balik cerita pahit manis
tengah rajin ni, boleh lah type sikit sikit...

pada 1 May 2018 genap lah aku 38 tahun
pada usia ni aku bersyukur masih diberikan kesempatan untuk terus mengecapi kebahagiaan dibawah rancanganNYA
segala dugaan suka duka aku hadapi dengan matang
aku tak mahu melatah latah bagai dedulu
 segala berita baik atau sebalik nya akan aku hadap dengan tenang
semoga ALLAH akan terus memberikan aku ujian
demi supaya aku xkan lupa kepadaNYA
aku bahagia disamping keluarga
mak ayah adik bradik saudara mara yg selalu ade bersama ku
anak anak menjadi nyawa ku untuk terus bernafas dengan tenang
tiada sambutan hari jadi
sekadar ucapan sebagai ganti
tanda ingatan yg aku ni makin berusia.. hihih
Happy Birthday To me



berat makin naik dengan jayanya..

disebab kan lama xupdate blog
maka bertambah lah lemak bertepu tepu aku
untuk 2018 berat badan aku makin menggila naik nye
skarg , Julai 2018 berat badan mencecah 53kg !!!
cek BMI dah di kira pre obes ..stresss nyee mak
huhu...tarik napas je lah wahai manusia..

marilah lah kita mula menghadkan nafsu makan itu
dimulakan makan tanpa nasi
dan makan bila lapar dan perlu sahaja
makan lah lauk menda pun...dah kenyang kena stop
kena banyak minum air masak sahaja
kena rajin bersenam ye puan..
jgn beskal excersise tu buat gantung kain aje

target 21 hari nak turun sampai 47 jadi lah
tu pun letih kot,,☺☺

tp insyallah kena cuba beb.




Tuesday, 14 November 2017

ayah....



harini rasa mcm sayu je..
 sbb sesubuh td masa keluar dari rumah
radio putar kan lagu AYAH..
sampai opis trus google..lagu siapa ni

erm....sayu nye hati
ayah..terima kasih banyak banyak
tak terbalas segala susah payah ayah selama ni
tak terucap dgn ucapan dan perkataan..

sentiasa tenang walau ribut sedang  melanda
walau apa org sekeliling sibuk kan dunia
kau tenang dengan cara mu ..ayah
 kebajikan anak cucu tak pernah terabai
walau ayah menginjak usia 60 tahun
tp ayah xpernah mengeluh penat
xpernah mengaduh sakit
xpernah menghampakan anak cucu

TERIMA KASIH AYAH

SALIM B. SELAMAT




Tuesday, 7 November 2017

party untuk mak & ayah

sekitar majlis untuk mak dan ayah
kami tak lah ada ada sgt
tpi kami share  supaya dapat mengeratkan silaturahim antara kami
cukup lah kami merasa susah dan senang bersama
kami tetap akan bersatu

 SALIM'S FAMILY









#notakaki
#terimakasih sebab sudi lihat video kami

Happy Birthday Atok & Nenek

mereka dua yg
mendidik aku selama 37 tahun
dr aku bayi sampai aku dah ada anak 3
mereka dua ni sentiasa ada untuk aku
walau jahil nya aku
walau ada silap nya aku
walau terkadang aku sakitkan hati mereka
mereka dua ni tahu kelebihan dan kekurangan ku

tapi...

mereka dua ni tak pernah amik hati
mereka dua ni tak pernah buang  aku
sebalik senyum mak ayah
terselit wajah kedukaan yang sukar digambar
tapi mak ayah tak pernah tunjuk

YA ALLAH jaga kan mereka dua ni untuk aku
YA ALLAH KAU pelihara lah mereka kejalan kebaikan
YA ALLAH KAU rahmatilah mereka dua ni...
YA ALLAH KAU jauhi lah mereka dari azab api neraka
sesungguh nya mereka adalah nyawa ku dunia akhirat

semoga ALLAH memanjangkan usia mereka dua ni
semoga ALLAH beri kesihatan yang baik jauhi segala penyakit
semoga mereka dua ni tabah dalam mengharungi kehidupan
 memang aku tak akan selalu ada bersama mereka
tp mereka tetap terpahat dalam hati ku....


aamiin..

ayang dan anak anak sayang sangat mak ayah
TERIMA KASIH MAK AYAH

senyum lah mak ayah...kamu sentiasa ada dalam hati ku


hari lahir Ayah 7 Jun 1958
hari lahir Mak 17 Oktober 1959

SALIM'S FAMILY


#notakaki 
#terimakasih sebab sudi membaca 

Wednesday, 1 November 2017

mari memancing ikan...

sesekali boleh lah layan 
xlah minat sangat tp boleh lah
sbb kena tggu dgn sabar bila lah ikan ni nak mkn umpan

tp bila dh dpt..seronok dpt tarik
hari tu myB ajak kami semua g mancing
saja lah..sbb xpernah kan g sesama
kami g kat kolam siakap di Jugra Banting

kami bawak 3 joran
sebelum g sana kena mkn cecukup dulu
kalau tak..lapar lah nak...
aksi my2nd

aksi my3rd

semua beraksi dgn jaya nya lah
dpt lah kami 5 ekor siakap segar dr kolam itu
alhamdulillah...

Monday, 30 October 2017

Happy Birthday Iera & Happy 1st Aniversarry

30/10/2016
Happy Birthday yang ke ??
Happy Aniversary yang pertama...yeehaa

semoga kekal hingga ke jannah
semoga diberikan kesihatan yang baik
tahun depan dah jadi mak mak..
we love u so much