Pages

Followers

Thursday, 26 September 2013

kawan kenal at car wash

cerita kenal kat 'kawan' ni lama dah
walau tak pernah jumpe lagi sejak haritu..tapi stil Fb2,wasup2,Ym2
untuk merapatkan silaturahin katanya...

 aku kenal kawan atau pun lebih bernama JUE ni masa myB g car wash
sementara pinky2 dimandikan, aku pun dok lelepak lah kat kusi yang disediaka
myB g usha kedai bundle area tu
terjadi lah perkenalan yang tak disangka..
senyum2...tanya2...borak...
salam laga2 pipi..macam dah lama kenal
tapi memang kami mesra....

Jue ni dah kawen...muda lagi pun umur baru 26 tahun, anak 2 (gurl)
asben de kedai makan sendiri
rumah pun beli yang ala2 semiD ket kg.area Jenjarum
alangkah indahnyer lah...muda2 lagi dah de umah sendiri. kereta memasing
Jue n asben die ni org Pahang
aku hepy n senang dengar cerita die...

bermula dari situ kami berhubung menjadi rapat
cerita tu cerita ni
nak dijadikan cerita, jodoh dia tak panjang..
sah bergelar missJ ber anak 2
dah ditakdirkan mcm tu untuk dia...dan dia redha

alhamdulillah..setelah dekat 2 tahun bergelar missJ
14 september baru ni die kembali mendapat teman untuk bermesra2
alhamdulillah....
Selamat Pengantin Baru


study time !!

study smart
PPG ni klu time santai..memang santai
kalau time main ..memang sakan main aje
tapi klu time study....kena seriuos...
mama a.k.a cikgu nie garang weyyyyy

laman belakang

lama sudah dah bersihkan laman kat belakang umah
sampaikan xnampak umah jiran belakang tu..heeee
bukan penuh lalang
but penuh dgn pokok2 pisang yang dah tua dan tumbang
penuh rimbun wey..semak mata den ni
rasa klu kedrat ade..lama dah makcik usahakan
tapi pe kan daye..memang tak terdaya wey...
so kena lah pujuk en.suami menyelesaikan semua itu
pic sebelum memang xsempat nak snap..
tp yg penting...laman bile dah siap dicantas dgn jayanya...
indah nya..
sekali lah aku jual segala botol2 yg aku telah agih2kan
hasil agak tak memberangsangkan
but oklah...dr tak dpt apa kan
dpt gak ler PPG merasa main play dough murahan (biasa aku buat sendiri je,budjet keselamatan)
tapi memang best lah dok belakang ni
nyaman je mata...
leh sidai kain dgn senanghati
leh bakar2 daun2 kering dgn 'best'nyer...hihii

best nyer tido...

my3rd ni memang byk ragam n peel
tp klu ok...simple jer
tp klu ngah ngade2 ..hadoi lah...
nak suh mandi punyer lah seksa
nak suh tolong kemas lagi lah kan
tau nyer layan u-tube 'masak-masak' jer
tapi klu dtg demam nyer...bikin mama risau wooooo
dikala demam melanda
sentiasa standby dengan segala bagai ubat2tan
takmo kejadian berulang kembali
ceria-ceria selalu adik ash...

yang ni pulak ..pic bile mane my2nd tidur sakan
time kami g dinner kat Anis Wanis
atas pilihan my1st..coz die nak mkn chicken chop
yg kite org nak mkn kat tempat lain..tp layan kan jer lah..
penat sgt nie
langsung tak sedar...kami pun mkn dengan aman nyer..klu tak ade je yg nak digaduhkan
anak lah anak

yang sangat tembam ni adalah pic anak mykazen dilla
aku tolong jagakan dlm kereta sementara mak nyer g sopping kat dmanis
emak nyer ni pembaking yg tegar..heheeee
nengok ler anak nyer kan.....mcm terlebih baking powder gitu...
Minshari Alfasy nama diberi
last sekali ni pic my kazen jugak
mereka ni lahir selang 2minggu jer
yang boy nama Rayqal Huzaymi
yang gurl nama Azra Ramadhani
suweetttttt kan
comeyyyy jer


skutter oh skutter

klu tiba je sabtu..niat nak berjogging adalah sgt mendalam
tp kekadang disebabkan kemalasan melanda..memang tak menjadi lah
tp sabtu baru ni kami adalah sgt rajin
syabas 'Pink Winky Family'
taman kota kemuning adalah tujuan kami pagitu
memang situ je lah...nak g jauh mana pun kan lagi..

dapat seround jongging ala-ala jadi lah
hhihii....pastu sakan main kat playground..
video
adengan bersekuter episod 1

ada lagi satu adengan yang memang patut mama rakam..hahaa..
untuk my1st tenung2 kan balik bile dah besar nanti..hikkhihiii
video
adengan bersekuter episod 2

esok besar....kite leh ulang tayang yer...

izzat vs marsya

video
adik ash dengan gayanya...

video
izzat dengan jayanya..


duakali surprised......

kadang2 gempak je dengan kejutan kan...
kejutan ni berlaku sabtu (21 sept) lepas
at myMom house lah kejadian yang tak diigini telah terjadi dengan jaya nya

dikala hari2 cuti biasa kyer aku dok melepak2 kat umah sendiri jer
konon nak bg nenek n atok rest..hari tanpa cucu
hhehee..dah 5 hari per wek dgn karenah cucu2 kan
bg lah 2 day free tanpa cucu2 yang kepochi nie

mereka pun klu hari cuti je ade plan bersama
bg lah peluang kan..
atok-nenek-ucu-yaya(menantu)-izzat(cucu)
pagi tu mereka ke pasar besar meru atas urusan tidak rasmi dan rasmi
balik konform2 dah tengahari..
tengahari tu sempat lah aku g umah myMom
nak hantar baju PPG,pulak nyer mereka xde
rupenyer dorang g port klang nak melikan motor mainan untuk cucu2 katanya...

sekali tu aku pun xlah lama dok sane..kemas2 pastu balik lah
sampai je umah, myMom call..

mak: eh...yang tadi ko masuk umah de nampak basikal mia & sara?
aku : eh....................tak perasan laks..rasa tak toleh/temgok pun..nape?
mak: hilang ni basikal dorang....baru perasan ni
aku: erk....
mak: pagi tadi mak g pasar....yg masuk dulu c yaya..die ckp pintu pagar terbukak luas,
        mak pun ingat takde ape2 lah..langsung xingat kat basikal bebudak ni
aku: mcmane yer..basikal sara baru tu....yg mia punyer agak lama kan..
mak: hah tu lah..dah nangis2 c sara tu..oklah..mak nak g cari nie..

ala-ala awie gitu..untuk dah dundut...
ngah kerisauan memasing ni..sekali myDad call..

ayah: hah , dah jumpe pun kat umah india belakng umah kita ni.
aku : ohw..iyer ker....mana tau kat sane?
ayah : mak ko lah...suh intai2 umah die dr kilang pembuangan sampah tu,sekali nampak ..
aku  : yg mencuri ada ker?
ayah: xde..bapak nyer baru balik kerja..die minta maaf lah
aku  : ohw iye.....nanti kita beli rantai panjang..kita kunci pagar...
ayah : nasib lah jumpa...baru keluar tadi belikan motor izzat
aku  : ohw iye ker....

basika sara dah tak comey..
ni ler rupe basikal sara..dah tak comey sbb habis stiker nyer dicabut
nampak tak bonto motor tecik belakang tu..sapa yang punya yaaa?
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..sepraisssssssssssss..
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
ini untuk adik ash...esok2 untuk suri jugak
terima kasih atok..
dah 3-4 hari ni..dok usung pergi balik ke rumah...hadoi lah anak....
asalkan hepy sudah yer..