Pages

Followers

Friday, 21 March 2014

untuk Anne...

hasil kerja tangan ku untuk Anne sebelum dah siap 70%
kali ni settle untuk gubahan coklat n gegula pulak
nampak simple ek...tapi memang kemahuan tuan punyer badan kan....ok lah
sweet heart....
lapik ni lawa ke.....
lapik nie?
hehee..ape pun biar lah tuan empunya yang pilih nanti
sila pilih yang mana kenan dihati..
harap Anne suke dgn hasil kerja tgn ku ini...
die bakal ditunangkan dgn bakal tunang die pada
23 hb Mac 2014

air alkalie

ada yang pernah nampak tak?
katanyer air ni sgt baik untuk kesihatan badan
mau cube?
air ni budak opis makcik yang jual...

dah muat-muat jer..

Rifqi oh Rifqi..
kejap je ko dah panjang kan..
kejap je ko dah bulat kan....
kejap je mama ko nak mule kerja balik..
tinggal kan ko dengan nenek dan yang lain-lain..hihiii
kembang idung nyer../hihiiiiii
siang kerja nyer tido jer....
bakul tu hasil kerja kraftgn mamayang sebelum Rifqi lahir dulu
ingat Rifqi tecik jer...
tapi rupenyer Rifqi demok gak ek.....sihat alhamdulilah...
tak lama lagi nak majlis nak raikan Rifqi pulak...
kalu Rifqi muta2 je...
yang bawah ni tangkap muat namanyer...heheee
alahai Suri....
kerja nyer nguyah jer...



dari PPG untuk NANA...

takda apa yang aku nak ucap kan
takda apa yang aku nak bangga kan
tapi aku suke hiburkan hati anak2 yang mereka ni semua sebaya dgn PPG
saje2 buat untuk nana..
semoga nana menjadi anak yang mendengar kata mama dan papa
semoga nana menjadi kakak yang baik2 aje tau..jgn noty2..
paper beg khas untuk besday gurl..
nana turn to 6 @ 23 mac 2014
nana tu yang baju belang2..


menu lunch to me...

lama kot aku tak 'masak-masak' kat office nie
sbb bz kot
sbb malas nak makankot
sbb tak rasa lapar lagi kot
herm...jumaat nie lah aku terasa nak 'masak-masak'
bahan ada dah..cume malas je kot
mkn sikut je time lunch tu
hheheeee

meh meh aku nak tayang menu lunch aku untuk minggu nie
mehun + mee goreng tapau kat kedai uncle
suhun+kacang buncis + sup cendawan
hehheeee.....jadi lah kan.untuk santapan mata korang2 semua dan aku..heeee
disebabkan lama kot tak masak2 kat panty nie
habis lah bawang ku dah bercambah..hhiiii


Thursday, 20 March 2014

mulus2 je kan...

sama je 3-3 ni kan...
PPG ni memang aku gunakan kain selimut yang sama je..
dar yang 1st sampai yg 3rd..
baju pun hak yg sama
beli hak baru jsut 3-4 pasang jer
udah nyer 3-3 sepesen je pun kan..
sekaler je pun kan
hahhahhaaa..
jimat

SBCS. SPAD

BDS8434 - SITI ZABIDAH BINTI SALLEH adalah bas sekolah yang berlesen dengan SPAD
( Nota: Informasi adalah tepat sehingga tarikh 13 Januari 2014 )
Terima kasih kerana mendaftarkan nur damia izafi binti ramzi. Kini, nur damia izafi binti ramzi dilindungi oleh Skim Insurans Murid Sekolah SPAD.

meh cek di sini SPAD untuk mengetahui bus sekolah yang anak anda berdaftar atau tidak
pic my1st tahun 2009

alhamdulillah....akan menjelma tak lama lagi


tart bentuk buahan

kuih tart / biskut tart
2dua pun sejenis makanan yang lazat
hurm....
memang sedap lah..lagi dekat2 nak raya kan
sakan meng'tart' kan..
nie salah satu tart bentuk buahan yang ditempah khas dr Kapar
macam lazat kan nengok gambo nie
tetibe tekak nie teringin makan tart..
nak buat lah....rajin ker????

pukul 3 pagi...

cerita semlm nie..tapi xsempat nak mencerita kan
huhuu...di kesempatan ni lah bru de mood nak menaip..
my3rd ni ..die klu nak tidur sti nak layan u-tube dulu
dah jadi mcm habit laks..
layan sampai batery 'merah' yer...bukan sampai mata ngantuk..

sekali mlm semlm tu..xdang nak layan u-tube sebelum tidur
sbb nyer aku tidur awal..sbb nyer aku sakit perut sebab nyer aku period..hheheee
udah nyer  my3rd kejut aku pukul 3am nak g 'she-she' dah tu nak 'shu-shu' pulak
dah naik bilik tu..mintak 'epon' pulak..nak nengok 'katon mawa'
herm....terbayang lah..pukul brape pulak ko nak tidur balik nie nak oit...

panas katanye...tu yang bukak baju
gatai ketiak lah pulak..
xnak tidur ke anje?
video
sangat santai kan....jam dah pukul 4 pagi masa tu
siap nyanyi2 lagi..
mula nyer je aku temankan nengok u-tube die tu
lama2 aku pejam dah....ngantok ko....
udahnyer..aku bgun 6am...bile pejam nyer c my3rd ni entah nyer..
siap berdukung nak trun ke bawah
alhamdulillah.....tetap muka ceria nak g sekolah

semoga ada rezeki...

aku ni suke kot masuk2 pertandinga yang ada2 nie
mana yang senang syarat2 nyer kan
mana yang aku rasa leceh n payoh tu...maleh jugak kan..
herm..meh lah kita ..mencube hok ni pulak..
hadiah utama die aku suke nie...
kalau menang....rezeki anak2...

kejutan !!!

lawa tak?

Monday, 17 March 2014

my3rd yang ceria..

video
mula-mula macam tak jadi

pergi kedai beli paip
kakak lah yang paling baik...

percubaan kedua pulak
video
kali nie macam da gak lah
bunyi-bunyi pantun tu kan..heheee

bila malam..temankan mak nyer gosok baju
die nak ngaji lah pulak..
video
begitu lah cerinya my3rd ni

tapi bile die panik dan nak mempertahan kan seseorang yang die sayang
die sungguh memarahi seseorang yang menyakiti org itu...
sayang kamu PPG mama...

Anmum Essential Club

sekadar mencuba nasib
PPG memang peminum tegar susu anmum ..so meh lah kita mencuba nasib
kalau2 dapat..kire rezeki kan..
klu tak dapat...its okey...next2 kita cube lagi
kurier at 17 mac 2014
amin...semoga berjaya !!!!

pertandingan bunga di sekolah

atas permintaan my1st
sekolah my1st akan adakan satu pertandingan bunga hidup
setiap murid perlu membawa sepasu bunga hidup
hurm.....bunga ek..
jom lah kita g kedai bunga..cari mana yang kenan..
tapi kan...klu ko tak pandai jaga kan kakak.....rugi jer...
meh lah kite intai kat umah neklang
bunga apa yang buleh ko bawak
hehehehee..
'bunga puding'
jadilah...sekurang-kurang nya..ada gak sepasu 
kita jangan harapkan hadiah jer..
yang penting penyertaan tu..hihiiii

bunga crepe untuk majlis nanti

amik mood nak buat bunga telur
untuk majlis meraikan seseorang insan
insyallah..bulan april nanti

tema blue
pink pun ade jugak....
harap-harap semua nyer berjalan dengan lancar..

untuk seseorang...

lama dah nak buat..
tapi asyik bz je dgn kerja yang bertimpa-timpa
ada masa yang terluang sikit tu..
meh lah aku layan kan jugak..
simple but nice..
comel tak?
simple je kan
harap2 die tu suka....
tapi bukan lah nak trus bagi....
tungguuuuuuuuuuuu

serapan a.k.a lunch

datang rajin nyer
pepagi lagi aku dah gah kan tenaga masak untuk serapan
tergoda bau nasi..tapi.......
masak sardin
telur dadar
serta ulaman
rajin takrajin kan..hihiii...bukan selalu pun kan
siap makan dan kenyang..jom g Hero beli barang sikit
minggu nie dak Suri tidur kat umah aku
seronok lah myPPG dapat menyakat sakan dak kecit tu
sopan je kan anak2 mama nie..hihii
capai tu amik ni...tapis tu ....tukar yang ni......
setelah dihitung2..ok dah....jom balik
kepuasan PPG adalah menjadi keutamaan
lepas settle semua membeli belah yang lebih kurang tu
jom lah kita balik
mama ada tugasan lagi lepas nie
........

homemade cili boh...

lama dah nak buat cili boh sendiri (first time)
tapi asyik lupe je nak sambar cili kering klu berbelanja tu
sekali tengah aku teringat kan..
meh lah aku capaikan sebungkus cili kering
memula kita rebus dulu yer..
tengah elok cili tu mendidih.....tetibe..gas habis...pulak..
after 4 month...gas pun habis ...ehheee

rebus  separub jer..
cili kering+bawang merah+bawang putih+belacan
mood nak buat sambal tumis kosong.
herm......alhamdulillah..lepas ni ada dah stok cli boh sendiri
dok dalm peti..nak gune tinggal cedok je kan..
klu rajin..semua pun jadi!!!!


berhati-hati lah.....wahai insan

Aku menyesal kawin dengan kau !!!!
Mana-mana isteri yang menyatakan "aku menyesal kawin dengan engkau",  sekalipun suami nya sangat jahat, maka nabi SAW menyifatkan pada saat kata-kata itu diungkapkan, secara automatik terpadamlah semua pahala amalan baik isteri sepanjang sepanjang hidup berumah tangga.
Hendaklah dia kembali bertaubat dengan sebenar-benarnya dan memohon keampunan  serta keredhaan  suaminya semula. Berhati-hatilah dalam berkata

-Ustaz Don Daniyal-
"Suami yang baik bukanlah suami yang meyerahkan apa adanya pada isterinya. tetapi suami yang baik adalah suami yang "Halim".
"Halim" maknanya ialah "sabar" , tidak cepat marah ketika isterinya kurang akal.

Bilakah seorang isteri kurang akal? Yakni ketika isterinya sedang marah. Lalu dia bersabar, maka itulah suami yang paling baik....- Imam Al-Ghazali

amin.....

ya Allah.....lindungi dan rahmati lah perhubungan aku suami isteri..