Pages

Followers

Thursday, 17 October 2013

Selamat Hari Lahir....emak

17 Oktober 1959..
lahir seorang puteri diberi nama
Junainah Bte Kamsee

today..17 Oktober 2013
genap lah..berusia 54 tahun...
alhamdulillah..mak masih sihat bertenaga menjaga 7 org cucu yang ligat2
alhamdulillah..mak masih aktif macam dulu2...
alhamdulillah..mak makin bersemangat menanti cucu ke8..hheee

semoga mak panjang umur
semoga mak dilindungi olehNYA
semoga mak bertambah murah rezeki
semoga mak berbahagia di samping insan2 tercinta
video


kami mendoa kan mak tenang selalu
dikelilingi oelh cucu tercinta

cuti2 mak wit menantu n ucu di cherating
indah sungguh
bertuah mak..ada anak lelaki n menantu yang rajin bawak g jejalan
ayah jugak tak ketinggalan memberi kan pertolongan untuk mencapai segala bagai permintaan ....
semoga mak dan ayah berkekalan bahagia hingga ke syurga..amin

Pelita Tanpa Sumbu

hadoi lah..sangat lah menjiwai watak
pabila my2nd sakan menyedih layan cerita nie..
macam kena pukul jer
lakonan mantap Fauziah Nawi , Faeza Elai di TV3
sempena Drama Khas Aidil Adha

terapy muke

katanye nak pakai mask kat muka
mama buleh buatkan?
okeyyy.....nak sagt ek...
mask cucumber
relex, gedix,santai
my3rd tu tukang makan laks mentimun yang bulat2 tu....
lena sokmo nie....
sekali my1st tersangat lah lena nyer.....
hahahaaa........sume pun pakat lena gak..kecuali my3rd sakan layan u-tube die jer..
udah nyer pukul 9.30 baru bgun makan

mama & coolblog

PPG: mama...marah marah tak?
mama: ngape nyer..tak cakap lagik nak marah? pe hal?
PPG: kalu kita org nak beli coolblog kat umah org tu boley? murah jer rm2..
mama: hah bagus..beli banyak2..nanti org tu beli rumah besar...awak semua dok tepi jalan!!
           nanti org tu beli kereta besar..awak naik basikal..
           nak bg duit kat org tu kenapa..mama boley buat sendiri la....tak yah asyik nak membeliiii jer!!!
PPG: ok mama...hurm....

mama ckap..mama boley buat !!!

kegemaran nie...

dulu masa kecik2 sangat berantu dgn benda ni
adalah sangat lazat dibandingkan dgn nasi
hari2 nak pekana benda ni
pekena laks dgn pencicah yer
adalah sangat terbaik

pastu bile nak nikah ..mengandung laks..
langsung tak hairan nak pekan benda ni.
dari awal mengandung sampai lah anak ke3...langsung tak teringin benda ni
tetibe sekarang2 ni baru lah leh layan
agak2 macam teringin jer....sti kena capaikan hajat..hurmmm
mulus sangat tau..
sangat nikmat
buat kerabu macam ni pun enak tau
herm.......lazat sangat dah tu......ehem.ehem..de ape2 kah????

Wednesday, 16 October 2013

Salam Aidil Adha

selamat hari raja haji
u ollssssssssssssss

raya korban? selain korban kan lembu bagi yang mampu..
aku korban ape tahun nie...
tahun ni merupakan raya yang amat simple but agak pilu so-so je lah
sebabkan nyer adalah kami akan beraya 4 branak sahaja
4 orang sahaja !!!!

-Me
-My1st
-My2nd
-My3rd
only............huhuahhahhahahahahwhahhwhaahhahhwwaaaaa
nak kata sedey sgt tu tak jugak lah...sbb raya haji je pun kan..
raya haji ade lembu seronok sgt dah PPG tu...

myB dah balik ke hometown sejak sabtu lepas lagi.atas urusan kerja sekali lah raya kat kampung.
balik pun tumpang anak2 buah yang seperjalanan ....(save budjet) (balik rabu)

myMom & myDad g mane laks....? mereka membuat adat menziarahi Besan tercinta di Pekan ,Pahang.
dorang pun bertolak seawal tengahari, hari sabtu jugak....balik hari selasa(lepas raya)

mySis pun balik ke kampung nan sedepa jauh nyer..senawang ..heheee...
tpi die bertolak hari isnin..

Aku pulak....still at office bile hari isnin tu...Cuti only hari selasa...(memang xapply cuti) so pe kesss lah nak touching2 sgt kan..
PPG ada..dorang lah penghibur duka dan lara...gelak tawa n jerit2tan dorang lah menjadi penyeri hari2ku


pagi raya kami 4 branak di rumah myMom
tetap ade nasi impit + rendang + kuah kacang
menjamu selera
settle je makan semua tu
PPG melepas ke padang untuk tengok lembu
sakan dorang ni lepas tau..dr pukul 9am-2.30ptg
aku biarkan jer....sekali sekala pun kan...
tapi bile balik tu...merah rentung rupenyer..
udah mlm nyer..kami berangkat balik ke umah bukit rimau
my2nd ni nak jugak buat home work katanyer..
tak siap lagik..die dah pejam..
mata dah berpisat2...

Monday, 14 October 2013

alahai anak mama.....

PPG ni kadang buleh gak diharapkan..
kadang agak menyebelkan..
tapi aku redha..dgn ganjaran yangdijanjikan....hehee
aku kena banyak bersabar dalam proses membesar dan mendidik PPG nie
dorang bertanya..aku menjawab..
aku bertanya harapkan dorang beri jawapan dgn jelas
klu bab berkelahi tu jgn lah di katakan TIDAK lah kan..
tapi mama sayang u olsss tau..
sesi senam robik bersama papa
bile disuruh lipat kain..
sekarang ni ada aktiviti baru..
suke nak mekup2 kan orang
habis lah barang mekup mama yang tak seberapa mahal ni..
..kata nak lentur buluh biar dari akar.....ye kan?
anting2 baru..



ADAB....

adap2 bile berwhats up...katanyerrr..
tapi lah...group aku ni....klu dapat berborak....sampai ke pagi subuh tue..
kawan close fren kan...gitu le kesah nyer..
de je cerita yang nak dikongsikan bersama....
semoga bersahabat kami ni berpanjangan hingga ke anak cucu cicit...

katanya...

kejadian ni berlaku pada lepas solat jumaat yang lepas
di avenue 16 a.k.a kampung padang jawa
yang berhampiran dgn JPJ padang jawa tu
katanya....trafik light depan tu sekarang ni asyik jem jer....(memang pun)
katanya...nak mintak jembatan pendua...(ek...entahlah)
katanya...rumah makin naik dalam tu..tapi jalan keluar dr kg.padang jawa...1 tu jer..(iye lerr)
sape nak jawab ni...nengok je lah yer...
bapak2..
ibu2....
agak2..jem tak jalan tu haritu?
tepuk dada memasing je lah..

puding raja

mulut ke tekak yang punyer pasal nie..
nak makan pisang salai lah..
nak makan sukun lah...
nak makan puding raja laks tetibe ni
wajib berusaha mencari resepi ni
katanya...pakai pisang salai pun ok gak..klu xde/mals nak cari pisang emas
simple2 je pun barang nyer...
antara yang wajib ada...

pisang emas/pisang salai - sepeket
susu cair - setin
gula - 5 sudu (ikut suke manis mana)
air - 1/2 tin susu
tepung kastard - 1/2 sudu (dibancuh)
pandan - sehelai je dah ok
nataDcoco - setin
kacang gajus - ikut suka
prune - ikut suke

nie resepi olahan dr air tgn aku nie

mula-mula bancuh susu + gula +daun pandan masak atas pai yang perlahan
pastu masukkan air tadi, pastu masuk kan setin coctail tu
dah agak nak menggelegak tu buh lah bancuhan tepung kastard tadi
kacau sampai agak2 pekat dan menggelegak manja..pastu matikan api


lepas tu susun lah pisang salai kat dalam bekas ikut suka
pastu curahkan...dah tu..taburkan kacang gajus & buah prune yang dipotong kecik
siap.....ni versi saya yer..
tada.......tak sangka mcm jadi..
cumenyer aku xde lah buh Jala Emas tu..
rasa mcm leceh laks nak buat nyer..hehee..ini je dah memadai..
simpan dlm peti es.....herm..sejuk masuk kat tekak.....



mesyuarat 2013

kad jemputan
kami yang setia menghadiri mesyuarat
very the Pink kan..
untuk kali ke2 buat kat sini
selamat bersidang dan mengundi u olsssss
tahniah  kepada yang menang...
selamat menjalankan tugasan dengan jaya nya