Pages

Followers

Wednesday, 5 February 2014

Saqinah turn to 6

alhamdulillah......todey genap lah my2nd 6 tahun
masa die nak lahir dulu tu....time2 petang (4.22pm) mcm ni lah aku otw g sepital..
sakit di pejabat lagi...lepas lunch lebih kurang tu lah..
hhuhu....ngam pukul 5.02 aku pun selamat melahirkan anak ke2 aku...
comel2 jer...
bagi tau gak..esok (rabu) besday baby
mama tak buat kek ? kakak tu mama buat je kek..
masa besday baby tak buat pun....dah sentap..
hahhaha....ko tunggu je lah yer nak...

mlm tadi siapkan projek yang aku plan surprise je nie
jajan2 dalam goodies beg tu..diseponser oleh tok din & family
TQ banyak2..semoga korang sefamily dimurahkan rezeki lagi lepas nie..amin..
kek nyer pulak..aku suh mySis buat kan..aku tukang beli belah ramuan dan hiasan nyer..
so terhasil lah..semua ni dari hasil kreativiti kami..
cantik kan...barang yang lama jgn dibuang..
bunga homemade tu..nice kan...elak kan pembaziran
very the colourful kan...
video
majlis berlangsung disekolah tabika jer
klu jatuh pada wekend ....kot buat jugak lah kat umah...
udah nyer date pada hari persekolahan..so kawan2 lagi ramai kan...
semua bebudak sangat beriya2 nak kan kek saqinah tu...coklat vs fresh cream kan...

semoga NUR'RUL SAQINAH ASYIKIN menjadi anak yang lebih sopan santun
semoga NUR'RUL SAQINAH ASYIKN menjadi anak yang lebih menghormati org tua
semoga NUR'RUL SAQINAH ASYIKIN menjadi anak yang menurut perintah agama
semoga NUR'RUL SAQINAH ASYIKIN menjadi yang lebih baik dari yang dulu2 nyer..
mama doakan yang baik2 ajer untuk SAQINAH...

Tuesday, 4 February 2014

Happy Family Turquoise vs Kuning

team kuning


VS


team turquoise

happy Birthday Ammar

1 Feb 2014 haritu adalah besday c Ammar
ataupun PPG panggil acik amai..
hehehhee..sekali cik amai tanye hadiah lah...
udah nyer PPG sakan nak pikir hadiah ape yg sesuai untuk cik amai nie..
semoga cik amai jadi bujang yang lebih diredhoi
semoga cik amai jadi anak yang berguna
semoga cik amai panjang umur dan murah rezeki
tapi kan...cik amai tak payah lah nak rokok byk2...nanti sakit tau...
pic cik amai masa sunat dulu2..

mood berPuzzle...

berpuzzle @ 11mlm
video
percubaan pertama

video
nak buat lagi lah pulak....

video
dan lagi.....hurm....
dan satu lagi nak tayang dan simpan sebagai satu memory...
hasilmkerja my3rd....

CNY kami ke Terengganu #3

hari ke 3 (2/2) di Besut Terengganu
alhamdulillah....walau kami meredah tanpa bantuan GPS ke WAze ke....
perjalanan kami tak sesat lagi sampai ke London ke Bali ker..hahhaaa.
anak makngah semua nye gerak seawal 7pagi
sbb nyer mereka ada urusan sendiri
kami ni yang takde urusan..lambat2 sikit lah nak pulang nyer..
jalan santai2 jer...takde nak tunggu2 kan..

siap kemas barang n susun barang dlm CekTimah..
kami minta diri dulu nak beransur pulang..
tinggal lah..sang kambing yang menjadi pujaan hati myPPG tu kan..
makngah n pakngah melayan kami dengan baik...insyallah..kami akan dtg lagi..

pukul 9.30pagi kami mulakan perjalanan dengan santai n steady jer..
jalan pun tepi laut...dan masuk ke LPT...
trafik agak ok lah jugak..
tapi disebabkan laluan kami xde view yang menarik..agak membosan kan jugak lah kan lalu kat LPT nie
huhu....kalau  lalau jalan pantai terus tadi..sti best kan..heheee..
ape pun....semoga perjalanan kami selamat tiba

jem jugak lah kat laluan hot tu kan..mana..Karak ke Bentong...
memang agak melekat..heheee..
tapi akhirnya..kami tibe di perkarangan rumah..tepat pukul 11 malam..
lama kan?....heheee..kami ni jalan main redah jer....ikut signboard...hehee....

punggah2 barang.....dan kami pun trus balik ke pondok kami
nasib baik lah..beg2 dan bju2 sekolah dah siapkan awal2 haritu..
kalau nak..nayaaaaa....

anje dalam CheTimah..tidur dgn jayanya..


CNY kami ke Terengganu#2

hari ke2  (1/2)di rumah makngah..di Besut Terengganu
bangun pagi....nyaman jer...
rumah dekat dengan masjid...dekat dengan sekolah..sebelah dengan kelinik kesihatan desa
sarapan fevret belah2 sana lah kan..
nasi dagang..nasi kerabu...nasi lemak nyer agak so..so jer..
tapi alhamdulillah....

pukul 2pm kang nak g bertandang ke belah lelaki pulak..
katanyer kat kampung sebelah je.r.heeee..
sebelah mana...pe nama kampung..memang idok tahu lah kan..
ape pun..lepas je dah isi perut..saje lah kami dibawa jelajah tepian pantai
nama pantai ni Pantai keluang
dapa lah PPG secelup 2celup....
video
seronok lah...but ombak kuat..pulak tu air pasang...
mandi kejap je...dalam 1jam...pastu truskan lawatan ke Pantai Air Tawar pulak
kat pantai tu ..kami tak turun..takut2 kang tak cukup masa..
tau lah PPG ni klu dapat air..mcm antu air..hahaaa..
lepas lawatan ke pantai..kami ke Jety untuk ke P.Perhentian pulak..
tenang jer.....kot2 best kan..dpt ke pulau perhentian tu..huhuuuu
dah..dah..dah..jom balik...nak siap2 ..nak g bertandang kan..
janji melayu ye.r.ngam pukul 2pm..semua dah kumpul..n truskan ketempat yang dituju..
pic xde yang nak dishare....sbb tak pegang hset
so aku type jer lah..betapa best nyer menu kampung die..
betapa seronok nyer suasana majlis dikampung..
makan cara buffet...yang tatang pinggan..yer ada..yang berdiri sambil makan yer ada...
yang cangkung yer ada..semua nya dalam keadaan santai...
menu die pun best..de umbut kelapa..ada kulat batang getah..ada nagka rebus cecah sambal belacan..
gulai kawah konform2 kena ada kan.....alhamdulillah.....kenyang...

lepas settle kenduri tu..kami mintak diri dulu..sbb kami de plan nak g lawat ke K.Terengganu
bak g Pasar Payang katanya..walau pun agak jauh..dekat 2jam kot..perjalanan
kami gah kan jua....kami ikut jalan pantai..memang nyaman je lah....perjalanan kami tu..
sampai ke P.Payang.....dah agak lewat..huhu..xde rezeki..
takde nak beli ape pun..saje je..nak usha2 kan..
jalan nak ke Pantai Batu Buruk pun..sgt penuh dengan kenderaan,,sampai tak gerak weyyy..
rata2 jalan agak padat....melekat dengan kenderaan yang datang melawat Terengganu..
so kami yang main redah je ni..agak kelamkabut nak mencari jalan ..

kami singgah mkn di area Seberang takir...walau byk gerai yang masih tutup
tapi alhamdulillah lah....sempatlah kami mengisi perut nan lapo ni kan...
pernalan balik mengambil masa jugak lah kan..
sampai kerumah dekat pukul 12 tengah mlm..semua pun dah lena..
hehhehehee...
nak tayang sikit....pic kami kat K.Terengganu tadi
my3rd suke no wat muke klu disuruh bergambar
de jenjantas di belakang pasar payang nie....dulu takde..
Sunset di Pekan Pasar Payang


CNY kami ke Terengganu#1

kami sekeluarga mendapat jemputan kenduri kawin di Terengganu pada 30 Jan nanti
ke rumah makngah (belah myDad)
bermakna lagi sehari nak sambutan CNY lah kan
agak2 jalan jem tak?
hehheee......
kami memang dah pernah sampai terengganu ni..tp by A.A je lah kan..tu pun tahun 2010
masa tu my3rd dalam kandungan ku ..(8bulan gitu lah)
masa tu layan area Kuala Terengganu jer..
g pun sbb tiket murah..n nak celebrate my 30tahun kan.hehheee..

la ni aku g sekali dgn myDad n myMom
g sekali satu kereta..jimat belanja lah sikit
adik bradik yang lain tak follow
myAdik tak follow sbb wife die tengah sarat mengandung kan
mySis pulak...ada hal yang kena settle kan.
so kami je lah..

khamis (30/1) tu kami gerak dalam pukul 12tengah malam
kami main Assalamualaikum je..tanpa GPS ke..tanpa Waze ker...
bagi aku...itu semua biasa dah..sbb kami memang suke meredah jer...insyallah ada je jalan..
so dalam perjalan tu ..kami diiringi pelbagai pertunjukan bunga api..
mana tak nye..mlm  CNY kan..hehee.
separuh jalan jer..agak dah mule trafik slow...
dan PPG pun dah lena dgn jayanya..

kami sampai di Kg.Gong Bayor tepat pukul 11pagi (31/1)
lama tak lama kami dlm perjalanan....alhamdulillah...selamt semuanya
tepat kami sampai.....mereka pun siap masak Gulai daging
memang terbaeeekk lah..panas..lapar2..memang hilang diet aku nie..hihiii
menu simple jer ; gulai kawah ; labu air masak kuah ikan ; acar timun ; sambal blacan & ikan masin
desert nyer..keledek sira gula....selera nya.....kenyang alhamdulillah..
lepas jumaat pulak nanati pihak lelaki akan datang bersama pengantin
dorang nikah mlm tadi...

petang lepas acara berakhir tu...sakan lah PPG mengejar sang kambing
kebetulan myPakngah ada membela sang kambing ...dekat 30 ekor
dari anak kecik...sampai lah ke atok nenek kambing pun ada,,
jenuh lah sang2 kambing tu melarikan diri bila dikejar olah PPG..

dah mlm tu acara bebas...acara merehatkan badan lah tentunya kan..
sejuk gak cuaca disana pada mlm hari..
kami tidur dgn jayanya...zzzzzZZZZZzzzzzzzZZZZZzzzZZZZzz

nak share gambar2 majlis di sana dan video PPG sakan mengambing..hheee
terik....ada satu baris meja dan byk kerusi...heeee
acara makan2 bermula..
pengantin pun datang...
acara salam2 pengantin dan 'menghulung dalam mangkuk yang disediakan'
video
kalu buleh nak duk dalam kandang kambing tu kot..

video
bertempiaran habis..ketakutan ..hahhaaa....
tak selalu2 kan dapat macam nie..memang lepas habis lah....

sabar...







aku memang tak brape nak bagus dalam membuat keputusan
aku memang sangat terbuka dalam pergaulan
aku memang suka mengeratkan silaturahim sesama sedara
aku memang suka mengajar anak2 aku dgn cara yang sendiri
aku memang agak keras kepala dan hati kering
aku memang agak internet bergerak..
aku memang sangat cerewet
aku juga kadang2 agak memilih mana yang termampu aku lakukan..
aku memang dengan cara ku
ape pun....sekiranya aku menyusah kan korang semua....minta ampun minta maaf byk2..
yer lah kan..bukan senang nak puaskan hati semua org....



meh kita amalkan sesama..

benar lah ..bagai yang tertulis nie yer..

"wanita perlu lebih tidur dari lelaki"

semoga para2 suami diluar sana memahinya....hihhiiiii..

Magnet Fridge dan aku..

aku ni sejak2 menjak tiga menjak nie suke pulak kumpul MF nie
bukan ape..saje lah kan..kema kita dah singgah..kita tau kot..hheee
tp kot..MF negeri Selangor ..aku takde..hahhaaa...boley?
klu2 aku tak kesampaian nak g ke tempat jauh2 nuuu haa kan..
aku pesan air liur jer kat kawan2 yang g oversea kan..
nak pergi tu..herm......memang tak lah kan..hahhaaa

takpe lah..belum ada rezeki lagi kot...
dalam MALAYSIA pun aku tak habis jelajah lagi kan...
baru ni de kawan g LAKE TOBA..ofkos lah aku kirim air liur je.r.
hehhee...
cantik kan...
anyway..TQ  cikgu zura sbb sudi layan karenah akk ko nie..
suke lah PPG kan..sbb die ada tonton cerita kisah dongeng pasal LAKE TOBA nie..
hurm......"mama, bile kita nak g pulak yer...." herm........

tuan rumah nak tayang muke lagi..hehee
camera nokia asha300 jer..no 360 pun yer..
alhamdulillah......belalu sudah bulan pertama dalam tahun 2014...
memang agak kejar masa..sbb semua nye terlah berubah...
kalau salah timing..memang semua akan kelam kabut..
semoga ALLAH s.w.t memberi kesihatan yang sempurna sepanjang tahun..amin..