Pages

Followers

Tuesday, 26 August 2014

hujung-hujung Syawal vol.2

sabtu bz..ahad pun bz hokey
selagi musim raya tak habis..
selagi tu i ollsss bz kan
jemputan kahwin
jemputan makan-makan
jemputan raya
jemputan openhos
semua nyer layan
meh layan gambao gambo ambo dan anok anok
otw ke majlis perkahwinan ke sec 24 shah alam
sempat mak ajah ni selelap....
my3rd pun terlena sudah..
manis sgt kan
di majlis tu smepat lah i ollsss..jumpe kekawan lama masa kije kilang dulu
masih awet mude gitu
lama benau tak jumpe nye
habis menghadiri ke majlis perkahwinan
kami bersepakat menuju ke majlis pertunangan pulak
ketapink menuju ke Port Klang pulak rumah ex-officemate

manisss
alhamdulillah...semua jemputan dah kami penuhi
settle tu balik rumah..dan prepair untuk hari esok pulak
huhuuuu...
sampai jumpe wekend depan lagi...

terima kasih kawan baru..

en3 yang lepas de aku post
pasal makanan..tapi tak tahu ape nama die
nak google..mcm tak rajin sgt..
tp ade gak rakan blogger baru  tlg bagi tau 
pe name die yang sebenar
so today aku dah tkar taju post
hehee..terima kasih kawan baru saya

Miangkham versi Jaworld



Monday, 25 August 2014

hujung hujung Syawal vol.1

Sabtu bersamaan 27 Syawal 1435H

hari Sabtu tu jugak merupakan Sekolah ganti untuk sekolah my1st
tapi satu sesi jer..sesi pagi
huh..pagi yer...hehhee..sbb mama n papa tak work
so kami lah yang g hantar die ke sekolah..de jamuan raya
berjubah + bertudung 
lepas hantar my1st ke sekolah
kami ber4 g lah berserapan sesambil beli lauk n sayur untuk masak nanti
sbb today mama de mesyuarat
hihiiiii......so kena lah masak dulu sebelum pergi kan

bile mak dan anak bz berpesatuan..hehee
bukan selalu selalu pun mama bz bermesyuarat nie
setahun sekali je pun kan
bagi lah mama peluang ber'solo' kejap..hehee
 mesyuarat bermula 2.00pm-6.45pm
hurm...agak lama jugak lah kan

bile malam menjelma..openhouse time...
kali ni dpt jemputan ke Meru pulak
hurm..makan makan dan makan..
but no nasi (iyerrrr kerrrr)


miangkham versi jaworld...

ramuan nya + daun Kaduk

bila dicampurkan...jadi lah mcm ni
dan..kunyah....like makan sireh..hehe
video

video


maaf..video terbalik terbalik sudah..heee

sape tau pe nama menu ni...
agak sedap jugak tau



Mak Engku Steambot..

  • date
  •  
  • merchant
  • amount

  • 29 May2014
    RM25

    Mak Engku Steamboat & Grill

    [Instant Redemption] All-You-Can-Eat Steamboat & Grill Buffet (Over 50 Choices): 1 Adult (RM11) / 1 Child (RM6) / 1 Senior Citizen (RM9) (Kuala Selangor)

    About This Purchase


alhamdulillah...rezeki tuk PPG
Jom kita g mkn
kami pergi ke sana hari Khamis mlm Jumaat
esok nyer tetap lah hari berkerja/sekolah
tapi rasa date itu je yang sesuai
yang lain nyer agak padat dengan aktiviti
meh lah layan pic kami disana
kami bertolak dari rumah area lepas magrib
trus..berdesup ke Kuala Selangor
ngam..sampai 8.45 mlm
hehhehee....suasana agak lengang..maybe hari biasa kot kan
dpt lah kami anak branak makan sakan sampai lebam




yang makn set steambot mlm tu ade lah 3 meja
tapi..kami yang datang paling jaub kot...dari 8.45 sampai 11.15 kami tetap disitu
makan slow slow..hahhaaa..kata nyer jauh kan..hahaa
so tak lah full sgt perut ..sbb makan xperlu rebut2..,makan slow n steady je
alhamdulillah..kenyang
kedai agak memuaskan walau pilihan agak terhad..tapi ok je lah
aku suke sbb de kupon dr Living Social nie