Pages

Followers

Saturday, 7 June 2014

Jom G kenduri kahwin,,

minggu kedua cuti sekolah
jemputan untuk  minggu ni agak jauh gak lah kot
kami plan nak g Sabtu pagi trus ke Senawang
dari Senawang ke Sijangkang pulak
balik tu balik rumah kejap..mandi2 dan bagai2
mlm nyer pulak hadiri jemputan di taman rumah Mymom,pengantin gak
last sekali g umah myMakteh sbb nak menginaikan myKazen
die tu nak nikah nyer hari Ahad 8 June 2014
kenduri besar nyer pada 14 June nanti
dah tu pada 15 June bertandang ke Bahau , N.sembilan pulak
huhuuuuuuu

Happy Birthday Ayah 55'

nie kek tahun lepas..hihiihi
kek tahun ni coming soon yer ayahh
ape pun ayah tetap cool
aku doakan semoga ayah kuat dan sihat tanpa sebarang penyakit
aku doakan semoga ayah gembira disamping kami semua
1 isteri
4 anak
3 menantu
8 cucu
hihhiiiiiiiiiii..insyallah ada lagi cucu yang menyusul yer..
ayah aku masih lagi berkerja sebagai pemandu lori
masih setia melayan kami semua


SELAMAT HARI LAHIR AYAH

Thursday, 5 June 2014

my new weight...oh oh oh

date timbang 25 may 2014
kalau sebelum nie agak memanjat kan
cube dgn daya usaha untuk kembali ke angka yang selamat
hihiii...poyo je kan..
kawan2 aku semua amalkan diet DA
apa itu DA..entah lah aku kurang info
mcm aku diet tanpa makan nasi 
tapi everything semua aku mkn
klu Diet DA ni..sama gak,,tp ada gak yang kena pantang nyer

sejak aku terputus hubugan ni kan dgn kawan2 semua
semua pun sepi jer...sbb tak main lah nak message2 bagai kan
semua pantasss je nak ber'wassap' huhuuu
sian teman..

Hot Cup @ Maggi @ groupon

aku kan tau kan
suke kan oder2 kan
hihihiii
kat Groupon kan aku ada beli ni

free dilevery
10 pek untuk rm10
hurm....kenyang lah kami 5 branak mkn maggi yer
ada contest lagi..mak suke okey
mana tau MENANG!!! dapt jersi bola sepak .yg harga rm260
ape pun..mak nyer kena lah test try dulu kat office kan
so..menu lunch for today...
tambahan cilipadi..untuk lebih terangkat!!
jemput tengok semua

again... The Sumbs..

hari tu dah pernah pergi kan
kedai makan The sumbs nie
kali ni aku teringin g sekali lagi
walau perut agak full
disebabkan area office kami akan berlakunya gangguan bekalan elektrik selama 2 jam
kan elok kami penuhkan masa tu dgn berfaedah
hihiiii faedah tak?
 kami g ronda2 Tesco dulu
pastu baru g makan
kami oder menu yang paling mahal kot diantara yang lain2
hehhee...
kami share jer..sbb kami kan adik bradik yang aman
Chicken Parmigiana
sangat besar dan boleh dikongsi dgn aman
air kami beli lah sorang satu kan
pastu kami add degn bubur sum-sum
adalah sgt lemak berkrim
biasa nyer bubur sum2 aku makan dgn gule merah
kali ni di The Sumbs makan dgn gula putih
sgt enak okey...
rm1 je sebekas
aku rekemen lah kat korang..
makan kat kedai ni
memang berbaloi sgt....
selamat mencuba

House Of Popia @ sec 13

office aku kan kat area section 13 s.alam
so tempat mkn area2 sini je lah yg sempat
byk gak pilihan kedai..tepuk poket je kan
dan 
kalau2 rasa nak bertea time with some thing yang sedap
kami akan  ke kios2 yg ada di dlm Giant sec 13 tu
popiah menjadi pilihan
sbb nyer sedap dan berbaloi
sebatang rm1
duluuuuuuuuuuuuuuu 70sen je..
sekarang.... naik lah sikit kan...tpi sedap..
meh aku share maklumat2 kedai die
ada2 sape2 dah try?
mcm2 ada
kalau nak buat sendiri dirumah...
order kulit & sos die je kat sini
order mestilah sehari or 2hari awal..klu last minit..memang xleh nak kata lah yer..
ni yg goreng
yg basah....tak dan nak snap..sbb dah kena ngap!!!
selamat mencuba

Tuesday, 3 June 2014

mood pengantin '14

cerita tahun 2006
musim sekolah telah bermula
untuk 19hari lamanya
sangat seronok lah PPG kan
tapi lah m3rd tetiap pagi tanyer
"mom,today anje g skul tak?"
klu tak skul asyik tanyer jer
tapi klu hari skul..pepagi lagi dah buat iklan (liat bgun)

sebabkan cuti sekolah..setiap hujung minggu de je jemputan
jemputan meraikan pengantin baru
andai berkesempatan akan ku penuhi semua undangan 
heheee....org dah jemput kan
meh lah kita luangkan masa
bagi yang berkesempatan

ganjaran untuk aku dia dan kamu

bila ada rezeki..kita jgn kedekut dgn anak2
tak gitu yer kan..
hihihiiiiii
meh bulan ni mama nak belanje mkn ala kadar jer
sambil nak berbuka puasa wit my1st

sunshine kebab @ aeon bukit rajah
lepas makan tu..kita solat magrib dulu yer
lepas tu ada lagi yang diidamkan oleh PPG
nak aiskrim yer...jom mak ko bayarkan
kepuasan dgn citarasa sendiri
dah kepuasan semua nya..jom kita cuci2 mata jap
tapi no shopping2 yer..

cerita lain nye aku dan dia g mkn bersama
saje nak luangkan masa berdua
pulau pinang kah?
pembuka selera
penyedap tekak
hurmm....pencuci mulut
kami berdua sgt happy
kami berdua sangat kesedapan
kami berdua nak repert lagi esok2 nie
alhamdulillah...rezeki jgn ditolak



tepung pelita @ kueh tako

bila wekend je mood masak memasak terus datang
tapi kadang tu malassss gak..hihii
atas permintaan PPG nak kuih macam ni
nampak cam sedap kan..
sebab mak nyer pun teringin nak makan byk2..
meh lah kita buat ek..
bahan semua pun ada...santan je kot yg takde
takpe..semua tu leh handle..kat kedai ade

tapi aku kena guna daun pisang..sbb daun tu yg de dlm stok belakang rumah
daun pandan tak menjadi...huhuu....pun boleh jadi gak kan
tadaaaa...siap
lapisan bawah nyer...
lapisan atas....
kukuskan ia
satu kepuasan
tapi kot lah...lama dah aku tak buat kuih ni kan
cara sukatan tu ikut suke je lah 
so agak terkeras sedikit dari asal nye
pulak tu sbb aku gune daun pisang..
saje lah aku kukuskan lagi
nak nampak menyelerakan ehhhh....hhhee
klu pakai daun pandan..aku rasa tak perlu kukus kan kot yer..
ape pun asalkan PPG suke dah alhamdulillah....

Jahit Manik

tetibe de minat n hobi baru pulak
sebelum2 ni aku tak penah pun jahit manik  bagai nie..
tapi sekali myKazen suh tolong jahitkan
tetibe aku mcm semangat laks nak menjahit
hehee..
percubaan pertama
2 tone kale jer dulu ehh
simple je kan..


harap2 lepas ni aku terus kan lagi lah menjahit manik ni untuk diri sendiri dan PPG
agak berminat dan seronok pulak

sesekali layan prasaan..hihiiii



tetibe pagi2 ni masuk je kerja teringin nyer nak dgr lagu ni
agak menarik..tapi sekadar hiburan dan layanan prasaan je kan..tak salah pun
hehehee..jom layan..
lagu ni dijadikan lagu tema untuk cerita  Ijab & Qabul-2013
pelakon nyer adalah pebret aku nie..
ada ND....hihhiiii
layan ..ihsan dr belog ni
**sekali tengah syok2 dgr kat u-tube lagu ni...kena gelaks laks dgn budak2 kat opis nie..
langsung malu...hahhaa**