Pages

Followers

Friday, 14 March 2014

busuk mamayang..

rifqi dulu kuat meragam dimlm hari
sekarang sejak tali pusat dah tanggal....siang malam tidur lena
kerja nye....susu-tidur-susu-tidur...hurm...nikmat nyer jadi bby kan..
pening pale ke Rif ?
dan seharusnya kan , today 14 mac 14 , merupakan hari cuti kejadian sbb jerebu
so semua sekolah dilemah Klang diarahkan tutup dan akan diadakan 'kelas ganti'
hurm...seronok banget lah untuk my1st....
my2nd & my3rd masih tercengang2 lagi...kenapa kena cuti?
pagi2 bgun mcm biasa..siap mandi
suh pakai baju biasa...

my2nd: eh..kenapa mama bg kita org pakai baju biasa?
my3rd yer mama..anje nak g stolah kan...
mama : harini sekolah tutup..sbb jerebu kuat sgt..
myPPG : ohw..kalau macam tu..mama pun kena lah cuti work kan...
mama  : mama tak de lah bos bg cuti...sbb mama dah besar...
myPPG : ok lah mama..kita org duk umah nenek jer nanti..tpi mama balik cepat tau...
mama : ok, insyallah

seronok lah duk umah nenek , sesambil layan dak kecik Rifqi tu...
c Izzat dah balik ke 'asrama'..klu ada riuh 8 org cucu semuanya dok kumpul..
penghibur hati dikala penat balik kerja



tumpang seronok...

nie semua hasil peng 'post'an dr myFren
ada yang beli kerata baru
kereta bau kedai nie..hihiii
ada yang g jejalan ke Pulau Perhentian
muke ada senyum je kan
untuk myFren..tak kira dimana saja korang berada
semoga korang dirahmatai olehNYA..amin

1 jali 1 jali tap-tap-tap..by Anje

video


semoga semuanya terhibur..hehee
penghibur dikala sedih-gembira-dan selamanya....
myAnje@my3rd

jerebu menyerang kembali...


dulu dah buat entry jerebu nie
pastu jerebu lagi
dan lagi jerebu menyerang pada tahun 2013

sekarang ni bulan mac di tahun 2014
jerebu kembali lagi menguasai di daerah Klang dan beberapa kawasan lagi
dengan kes catuan air dan terputus bekalan air
hurm.........dugaan dariNYA.....

semua pakat pasang lampu
jarak penglihatan yang suram
dikesempatan itu,ppg pun pakat pakai maks ke sekolah
sempat ko buat peace yer anje..
tuan rumah nak gak interprame..hihiii
so sama-samalah kita menjaga kesihatan dimusim jerebu nie yer..

12 mac 2014..

sambung cerita semlm rasa tak habis menaip lagi
lepas settle semua tu
kami pun g lah buat report polis
hurm...kereta ke3 lah yang punyer anggkara dan dikenakan saman
sabar lah yer dik....semua ni dugaan
kami kami berdua pun under cover insuran kereta ke3 itu..

hantar ke bengkel dan pomen kata siap maybe dlm masa 1 week
ok kan je lah..
bengkel pun dekat je dgn umah aku
dan seperjalan myDad nak g work
leh lah die ulang tayang berenti tengok kat kedai tu

duk lah diam2 yer..
sementara aku takde kereta nak di gunakan
nasib lah myMaksu offer kereta die
die ada 2 kereta
so die bg lah aku pakai wat masa nie..
alhamdulillah...semoga dipermudahkan segala nya....amin...

herm...agak risau kot..mendrive after eksiden nie...
asyik macam de org nak rapat2 je.r.huuuuu

Thursday, 13 March 2014

12 mac 2014 ...punya cerita

macam hari2 bekerja/sekolah 
rutin aku tetap berjalan dgn jayanya
selepas drop myPPG ke skul memasing
time punggah beg sekolah , bakul botol dsbnya
settle tu aku pun trus kan lah perjalanan nak ke tempat kerja
hurm........melepasi tol LKSA...agak slow traffic pagi nie
aku pun  slow n steady je mendrive 
sambil2 mendengar radio sinar.fm
ada ustaz dtg kekonti bersama-sama mendoakan untuk MH370
gear 3-4...free gear....tarik hand break...jalan lagi...traffic memang slow
sampai kat area jenjantas (atas highway) herm..de Kancil rosak duk belah kanan sekali
ok....aku pun free kan gear sementara kereta depan tak jalan..herm...
tetibe..

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
perlanggaran telah berlaku
kereta aku diantara nya
ada 3 biji kereta yang terlibat
SAGA BML - SATRIA 1.3 - HONDA ACCORD
haiyakkk....
nie pic kereta pertama (depan aku)
just calar2 jer..
kereta aku yang ke2 ..ni pic dari depan
pic dari belah belakang
kereta yang ke3....belakang aku..
hurm....nasib lah semua pemandu cool
kereta pertama tu wanita ..akk 39 tahun..kije kat pandan indah duk kat cheras..
die mai SACC convec untuk seminar under syarikat die
so die just take no.phone..n go... sbb die tak kereta die tak serius sgt kan

yang kereta ke2 tu.,..(aku lah kan)
hurm....gitu lah rupenye....depan belakang ranap...

kereta yang ke3 dipandu oelh seorang lelakibersama bini yang sarat mengandung 9 bulan
menuju ke makamah
balik kerja malam dari sebuah kilang di Hicom

hurm.....
(esok sambung )

happy birhday ucu @ 11 mac 14


nie lah 1satu nyer penawar dan racun
budak nyer agak noty
tapi kadang tu mendengar kata
tapi kadang tu..looose control gak
ye lah..dah form 5 kan...
macam aku dlu jugak lah kan
ape2 pun aku tetap pantau die melalui ape saje saluran yang ada
hihihiii

11 mac 2014 merupakan hari ulang tahun die yang ke 16
semoga sentiasa dilindungi olehNYA
semoga panjang umur dan sihat sejahtera selalu
amin...

happy belated besday to sara & fakrul

pic kanan tahun 2006...pic kiri tahun 2014
nak jugak memory besday dak 2 org ni
walau dorang tak baca lah kan belong mamayang nie..hihiii
dan lagi satu...

pic kiri tahun 2006 pic kanan tahun 2014
semoga anak2 mama membesar bagaikan johan
sihat sejahtera selalu
amin....

Monday, 10 March 2014

SIS @tv9

cerita pasal kereta lama
ini kisah mykazen...die dan suami die memang kaki minat yang sama lah
klu dah mempunyai minat yang sama..memang menjadi lah kan...
video

cerita malam sabtu

jumaat mlm sabtu (7/3) aku dok layan siapkan tempahan ini
memang sakan aku menyiapkan
tak nak bg PPG ngacau pada esok hari
tapi lah...byk no..kilat2 nyer..hadir dari pembalut ketars itu..
hehhee..dah pagi memasing bertanya..ape nie? ape nie?
hahhaaaa..
rupe nyer mlm itu jugak lah..kejadian MH370 hilang dari radar kan..
huhuu.....
ok tak?
siap juga akhirnya......tinggal gubah coklat dan buahan je nanti..

tayang body..

bila c Irsyad Rifqy tayang body..
besar kan snail die.hehee


MH370- #doakanMH370 ....amin...

amin...
kembalilah....
semoga mereka semua dilindungi oleh NYA...


tahniah soul & sara

semoga berkekalan hingga ke hujung nyawa..

catuan air fasa ke 2


sudah kan anda bersedia?
saya sudah......hehheee

rezeki untuk myFren..

ada 2 sikat untuk myFren
die kerja kat sini 
kami yang comel..hihiiii
udah tu myFren ni bg rm5 untuk myPPG, suh beli aiskrim katanyer..
tp kan..tp kan..myPPG nyer punyer idea...
pe kata kita beli barang2 buat aiskrim malaysia nak mama
lagi jimat..dpt banyak..nanti buleh jual..erk.....hehheee
otak bisnes gak PPG aku nie..huhuu
aku layan kan je.r.idea dorang tu..rasa buleh pakai kan..
milo+kopi+sirap+bandung+LA coffea+anggur
heheee.....tak sabar2 memasinh nak makan....tapi dan jugak lah nak membeku
udah nyer aku ni asyik pantau je kan...

wahai si pisang nangka..

jumaat lepas punyer cerita
balik dr office aku nam[ak myDad kat kebun
errmmm..nak singgah lah..kot2 ada sayur yang boley aku petik kan..
pintu ni akan selalu berkunci....kalau xda tuan nyer.
atok bersama 2org cucu nyer
sorang sakan makan pisang...sorang sakan buat peace jer..
rezeki....ada pisang nangka
mlm tu jugak aku kerjakan dengan jayanya...
jadi lah 2 balang yang cenonet2 tu jer..
rezeki ada dimana sahaja
samada rajin dengan tak je nak tanam dan masak
hehhehehhee..sbb tengah rajin tu yang jadi kerepek tu..hhuu

alhamdulillah...stok untuk PPG

lampin pakai buang ni....pakai bile perlu jer
tapi memang lah sentiasa kena ada stok
my3rd bile time malam nak tidur...die akan mintak pakai kalau malas nak g toilet
my2dn bile gatai2 je pun nak pakai gak..tak malu kan
hahhaaa...tapi sejak kena ejek je dgn aku.....my2dn kurang dah ngompol kat pampers..

rasa2 tak payah beli lagik after habis semua nie
PPG memang minum susu sejak bayi lagi
susu Anmum memang menjadi pujaan
kena rajin lah kan...
baru dapat macam nie
tukang hantar
alhamdulillah...
ini semua untuk myPPG..

hujung minggu yang lemau..

stok nak melipat memang akan menjadi rutin setiap wekend
cume bezanya byk dan sikit jer..
herm....bile lah nak sudah nie
wekend ni menag xde plan nak g mane2 pun
so memang hari yang tak produktif sikit kot
asyik layan mata dan nonton tv jer...
huuuu.. pasal Misteri kehilangan MH370

serapan pagi sempat gak aku melayan tekak menu PPG nie
simple but cute kot...hehee
menu serapan kami


sesambil tu sempat2 lah jugak aku buat desert untuk PPG
hijau menjadi pilihan...

sagu + gula merah + susu segar / santan
trus packing dlm bekas..sbb senang nak makan
simpan dalam freeze..sejuk je.r.hehheeee
bila siap jer..trus layan mata 4 branak..
sedap layan mata..
bila dah kenyang..mata pun layan....

menu diet ...

menu diet a.k.a menu sehat
dah dekat 2 bulan aku amalkan menu2 macam nie
simple n sekejap je nak masak dan makan
semua2 ni aku masuk kan dlm microwave dipantry office aku
heheee..

minggu mee sua..
suka sgt menu macam nie...kenyang jer..alhamdulillah
yang penting nak dgn tak nak jer....huuu
aku nak sgt !!!!!