Pages

Followers

Tuesday, 4 February 2014

CNY kami ke Terengganu#2

hari ke2  (1/2)di rumah makngah..di Besut Terengganu
bangun pagi....nyaman jer...
rumah dekat dengan masjid...dekat dengan sekolah..sebelah dengan kelinik kesihatan desa
sarapan fevret belah2 sana lah kan..
nasi dagang..nasi kerabu...nasi lemak nyer agak so..so jer..
tapi alhamdulillah....

pukul 2pm kang nak g bertandang ke belah lelaki pulak..
katanyer kat kampung sebelah je.r.heeee..
sebelah mana...pe nama kampung..memang idok tahu lah kan..
ape pun..lepas je dah isi perut..saje lah kami dibawa jelajah tepian pantai
nama pantai ni Pantai keluang
dapa lah PPG secelup 2celup....
video
seronok lah...but ombak kuat..pulak tu air pasang...
mandi kejap je...dalam 1jam...pastu truskan lawatan ke Pantai Air Tawar pulak
kat pantai tu ..kami tak turun..takut2 kang tak cukup masa..
tau lah PPG ni klu dapat air..mcm antu air..hahaaa..
lepas lawatan ke pantai..kami ke Jety untuk ke P.Perhentian pulak..
tenang jer.....kot2 best kan..dpt ke pulau perhentian tu..huhuuuu
dah..dah..dah..jom balik...nak siap2 ..nak g bertandang kan..
janji melayu ye.r.ngam pukul 2pm..semua dah kumpul..n truskan ketempat yang dituju..
pic xde yang nak dishare....sbb tak pegang hset
so aku type jer lah..betapa best nyer menu kampung die..
betapa seronok nyer suasana majlis dikampung..
makan cara buffet...yang tatang pinggan..yer ada..yang berdiri sambil makan yer ada...
yang cangkung yer ada..semua nya dalam keadaan santai...
menu die pun best..de umbut kelapa..ada kulat batang getah..ada nagka rebus cecah sambal belacan..
gulai kawah konform2 kena ada kan.....alhamdulillah.....kenyang...

lepas settle kenduri tu..kami mintak diri dulu..sbb kami de plan nak g lawat ke K.Terengganu
bak g Pasar Payang katanya..walau pun agak jauh..dekat 2jam kot..perjalanan
kami gah kan jua....kami ikut jalan pantai..memang nyaman je lah....perjalanan kami tu..
sampai ke P.Payang.....dah agak lewat..huhu..xde rezeki..
takde nak beli ape pun..saje je..nak usha2 kan..
jalan nak ke Pantai Batu Buruk pun..sgt penuh dengan kenderaan,,sampai tak gerak weyyy..
rata2 jalan agak padat....melekat dengan kenderaan yang datang melawat Terengganu..
so kami yang main redah je ni..agak kelamkabut nak mencari jalan ..

kami singgah mkn di area Seberang takir...walau byk gerai yang masih tutup
tapi alhamdulillah lah....sempatlah kami mengisi perut nan lapo ni kan...
pernalan balik mengambil masa jugak lah kan..
sampai kerumah dekat pukul 12 tengah mlm..semua pun dah lena..
hehhehehee...
nak tayang sikit....pic kami kat K.Terengganu tadi
my3rd suke no wat muke klu disuruh bergambar
de jenjantas di belakang pasar payang nie....dulu takde..
Sunset di Pekan Pasar Payang


No comments:

Post a Comment