Pages

Followers

Tuesday, 4 February 2014

CNY kami ke Terengganu#1

kami sekeluarga mendapat jemputan kenduri kawin di Terengganu pada 30 Jan nanti
ke rumah makngah (belah myDad)
bermakna lagi sehari nak sambutan CNY lah kan
agak2 jalan jem tak?
hehheee......
kami memang dah pernah sampai terengganu ni..tp by A.A je lah kan..tu pun tahun 2010
masa tu my3rd dalam kandungan ku ..(8bulan gitu lah)
masa tu layan area Kuala Terengganu jer..
g pun sbb tiket murah..n nak celebrate my 30tahun kan.hehheee..

la ni aku g sekali dgn myDad n myMom
g sekali satu kereta..jimat belanja lah sikit
adik bradik yang lain tak follow
myAdik tak follow sbb wife die tengah sarat mengandung kan
mySis pulak...ada hal yang kena settle kan.
so kami je lah..

khamis (30/1) tu kami gerak dalam pukul 12tengah malam
kami main Assalamualaikum je..tanpa GPS ke..tanpa Waze ker...
bagi aku...itu semua biasa dah..sbb kami memang suke meredah jer...insyallah ada je jalan..
so dalam perjalan tu ..kami diiringi pelbagai pertunjukan bunga api..
mana tak nye..mlm  CNY kan..hehee.
separuh jalan jer..agak dah mule trafik slow...
dan PPG pun dah lena dgn jayanya..

kami sampai di Kg.Gong Bayor tepat pukul 11pagi (31/1)
lama tak lama kami dlm perjalanan....alhamdulillah...selamt semuanya
tepat kami sampai.....mereka pun siap masak Gulai daging
memang terbaeeekk lah..panas..lapar2..memang hilang diet aku nie..hihiii
menu simple jer ; gulai kawah ; labu air masak kuah ikan ; acar timun ; sambal blacan & ikan masin
desert nyer..keledek sira gula....selera nya.....kenyang alhamdulillah..
lepas jumaat pulak nanati pihak lelaki akan datang bersama pengantin
dorang nikah mlm tadi...

petang lepas acara berakhir tu...sakan lah PPG mengejar sang kambing
kebetulan myPakngah ada membela sang kambing ...dekat 30 ekor
dari anak kecik...sampai lah ke atok nenek kambing pun ada,,
jenuh lah sang2 kambing tu melarikan diri bila dikejar olah PPG..

dah mlm tu acara bebas...acara merehatkan badan lah tentunya kan..
sejuk gak cuaca disana pada mlm hari..
kami tidur dgn jayanya...zzzzzZZZZZzzzzzzzZZZZZzzzZZZZzz

nak share gambar2 majlis di sana dan video PPG sakan mengambing..hheee
terik....ada satu baris meja dan byk kerusi...heeee
acara makan2 bermula..
pengantin pun datang...
acara salam2 pengantin dan 'menghulung dalam mangkuk yang disediakan'
video
kalu buleh nak duk dalam kandang kambing tu kot..

video
bertempiaran habis..ketakutan ..hahhaaa....
tak selalu2 kan dapat macam nie..memang lepas habis lah....

No comments:

Post a Comment